25 Ιαν 2017

Συνάντηση για τους άνεργους ναυτικούς

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή είχε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος, ο οποίος του έθεσε
το ζήτημα για την λήψη άμεσων και ριζικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης με πλήρη και κατοχυρωμένα δικαιώματα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις υφιστάμενες ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ υπογράμμισε ότι συνιστά κοινωνικό και πολιτικό σκάνδαλο, σε συνθήκες βαθειάς και παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και ραγδαίας αύξησης της ανεργίας, όταν το εφοπλιστικό κεφάλαιο κομπάζει για την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια ναυτιλία, να υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι Ναυτεργάτες οι οποίοι βιώνουν συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης χωρίς την παραμικρή κοινωνική μέριμνα και πρόνοια από το επίσημο ελληνικό κράτος.

Σημείωσε ότι το καθεστώς των προνομίων που έχει εξασφαλίσει και κατοχυρώσει ο εφοπλισμός έχει οδηγήσει την ελληνική και ελληνόκτητη ναυτιλία να αποτελεί την πρώτη ναυτιλιακή δύναμη του κόσμου στην μαύρη χαμηλόμισθη και ανασφάλιστη εργασία.

Η κυβέρνηση υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, οφείλει να αντιληφθεί και να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που προτείνει η Ενωση, ώστε να επανέλθουν και να επανδρώσουν τα πλοία οι έλληνες Ναυτεργάτες που είναι άνεργοι.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ανέπτυξε μια σειρά αιτήματα που περιλαμβάνονται στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΕΝΕΝ αξιώνοντας την υλοποίησή τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ