6 Μαρ 2017

Νίκαια: Εκδηλώσεις τιμής για τη «Mάχη της Κοκκινιάς»

Με δύο μεγάλες εκδηλώσεις, ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη τιμά και φέτος την Επέτειο της «Μάχης της Κοκκινιάς – Μάρτης 1944».

Η πρώτη εκδήλωση με θέμα «Η Κατοχή στον Πειραιά: Δωσιλογισμός-Διώξεις-Μπλόκα» που διοργανώνει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη και το Μνημείο «Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Μνημείο «Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς» (Ηλιουπόλεως 102 Α, Νίκαια). Oμιλητής θα είναι ο επίκουρος καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Βιέννης Δημήτρης Κουσουρής, συγγραφέας του βιβλίου: «Δίκες των Δοσίλογων 1944-1949».

Η δεύτερη εκδήλωση εκτός από την Επιμνημόσυνη δέηση για τους Πεσόντες, περιλαμβάνει και το Ιστορικό της Ημέρας από την π. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη Δέσποινα Σωτηροπούλου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη και φορείς της πόλης, στο Μνημείο της Μάχης της Κοκκινιάς στην πλατεία Δαβάκη ( Περιβολάκι ). Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου