28 Απρ 2017

Πότε ξεκινάνε οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαίου και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων του Πειραιά την Κυριακή 7 Μαίου

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου, λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς, θα ξεκινήσουν την Τρίτη 2 Μαΐου και θα λήξουν την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, βάσει του νέου νομικού πλαισίου (άρθρο 114 ν. 4446/2016) περί των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που ορίζει ότι οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι διαρκούν συνολικά 30 μέρες (δυο 15νθήμερα).

Επίσης, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 7 Μαΐου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προτείνει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στον Πειραιά την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.

Υπενθυμίζουμε, ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ