11 Απρ 2017

Ιδρύθηκε στον Πειραιά το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Πλοηγός»

Την ίδρυση και τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής
Ενότητας Πειραιά (Πλοηγός), «σφράγισε» η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη στον ΟΚΑΝΑ από τον πρόεδρο του οργανισμού, Ευάγγελο Καφετζόπουλο και την πρόεδρο του «Πλοηγού» και περιφερειακή σύμβουλο Αττικής, Μαρία Λαμπρίδου.

Το Κέντρο Πρόληψης θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί προγράμματα που θα απευθύνονται όχι μόνο σ' όσους έχουν άμεση ανάγκη υποστήριξης, αλλά και στο ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον τους (σχολεία, γειτονιές, κοινωνικές ομάδες, συλλογικότητες κ.ά.).

Ο «Πλοηγός» θα έχει έδρα στον Πειραιά και θα λειτουργούν περιφερειακά γραφεία σ' όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Η δημιουργία του Κέντρου Πρόληψης -σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής- κρίθηκε αναγκαία, καθώς η εμπειρία έχει καταδείξει ότι σε εποχές κρίσης οι πάσης φύσεως εξαρτήσεις αυξάνονται.

Από την πλευρά της, η Μαρία Λαμπρίδου σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η οργανωμένη κοινωνία πρέπει υπερβαίνοντας τις εύκολες «λύσεις» της καταστολής ή της περιθωριοποίησης και με ευαισθησία, ενδιαφέρον και συγκροτημένο τρόπο να δώσει έμφαση στην ενημέρωση, στην πρόληψη αλλά και στη στήριξη όσων έχουν ανάγκη για να ξεφύγουν από τις εξαρτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου