9 Ιουν 2017

9 εύκολοι τρόποι για να σταματήσεις τον υπερβολικό ιδρώτα

Προφανώς και πρόκειται για μια φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Όμως κάποιες φορές και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ενοχλητικός, ειδικότερα αν προσθέσουμε και την αντιαισθητική του πλευρά.




Ο ιδρώτας όμως είναι η αντίδραση του σώματος προς την ζέστη, ώστε να μας δροσίσει. Κάποιες φορές, όπως όταν βρίσκεσαι κοντά σε νερό, είναι ανεκτός 'η κάποιες άλλες φορές, μπορεί και να καταλήξει... σeξι. Όμως ειδικά σε κάποιο τρυφερό ραντεβού ή σε κάποιο επαγγελματικό meeting σίγουρα θα αισθανθείτε άσχημα.

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι να τα αποφύγετε όλα αυτά.


Μην τρώτε καυτερά

Ούτε επεξεργασμένες τροφές. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή ζάχαρη μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Μην καπνίζετε πολύ

Γενικά. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, η νικοτίνη απελευθερώνει την ουσία ακετυλοχολίνη, που διεγείρει τους ιδρωτοποιούς αδένες.

Μειώστε όσο μπορείτε τους καφέδες

Και η καφεΐνη διεγείρει τους ιδρωτοποιούς αδένες, επειδή ενεργοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Μην πίνετε 2ο ποτό

Το αλκοόλ δημιουργεί αγγειοδιαστολή στον οργανισμό, κάτι που μεταφέρει την θερμότητα στην επιφάνεια του δέρματος.

Τρώτε σταφύλια

Όταν έρθει η εποχή του, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ένα φρούτο που περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά, τα οποία εξισορροπούν την θερμοκρασία του σώματος.



Χρησιμοποιήστε το πράσινο τσάι ή το χαμομήλι αλλιώς

Βυθίστε σακουλάκια από πράσινο τσάι ή χαμομήλι σε χλιαρό νερό και και τοποθετήσετε τα για λίγα λεπτά στις περιοχές που είναι επιρρεπείς στον ιδρώτα. Με τις αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες, είναι μια πολύ καλή φυσική θεραπεία για την έντονη εφίδρωση.

Πριν φορέσετε το αποσμητικό φροντίστε να έχετε στεγνώσει πολύ καλά την περιοχή στις μασχάλες σας

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Αβοκάντο, μήλα, μπρόκολο, μπανάνες, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί, πατάτες είναι μερικές από αυτές. Δεδομένου ότι ο ιδρώτας προκαλείται (και) εξαιτίας της έλλειψης μαγνησίου στον οργανισμό, ενισχύστε τη διατροφή σας σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα μαγνησίου για να εξισορροπήσετε την κατάσταση. Ποιες είναι αυτές;



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ