16 Ιουν 2017

Κερατσίνι – Δραπετσώνα, μεγάλη επιτυχία συγκέντρωσης και συναυλίας: «Έξω τα καζάνια»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Υδατόπυργο της Δραπετσώνας λαϊκή συγκέντρωση του Δήμου
Κερατσινίου – Δραπετσώνας ενάντια στην «Oil One», εταιρεία καθαρισμού αποβλήτων λιμένων συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη, η οποία ρυπαίνει την περιοχή, βρωμίζει την ατμόσφαιρα και θέτει προσκόμματα στην Ανάπλαση της λιμενο-βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας – Κερατσινίου, μια ανάπλαση για την οποία έχουν γίνει τα πρώτα θετικά βήματα.

Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι την πόρτα του εργοστασίου της «Oil One», με τους πολίτες να φωνάζουν συνθήματα για να φύγουν τα καζάνια των ρύπων και της κακοσμίας από τις γειτονιές τους και την πόλη τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μέσα στο κατάμεστο θέατρο του χώρου της Ανάπλασης συναυλία με τους «Χαΐνηδες», την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Στην αγωνιστική εκδήλωση μίλησε, βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος έστειλε ενωτικό μήνυμα ελπίδας και δυνατότητας να φύγει με αγώνες η «Oil One» και να ολοκληρωθεί η Ανάπλαση.

Στην συγκέντρωση, την πορεία και τη συναυλία έδωσε το παρόν ο Γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας Παν. Λαφαζάνης.

Ως γνωστόν, ο Παν. Λαφαζάνης, πέραν από τους αγώνες δεκαετιών που έχει δώσει, στα πλαίσια του κινήματος της περιοχής, για την απόδοση του χώρου στον Δήμο και για την Ανάπλαση όλης της λιμενο-βιομηχανικής Ζώνης, ήταν αυτός που ως Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή προώθησε ρύθμιση – μπουλντόζα ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή, με την οποία έκλεινε την πόρτα της τσιμεντοποίησης στη λιμενο-βιομηχανική Ζώνη (Λιπάσματα) και άνοιγε τον δρόμο της ανάπλασής της, ως χώρου πρασίνου, κοινωφελών παρεμβάσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας.Iskra.grΒρες το καλύτερο Ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή της αγοράς!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ