13 Σεπ 2017

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στοχεύοντας πάντα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που αποτελεί τον σημαντικότερο Ευρωπαϊκό θεσμό για την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε σε ήπιες πολιτισμένες και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, περιορίζοντας τη χρήση των μηχανοκίνητων οχημάτων. Η ποδηλασία, το περπάτημα, η δημόσια συγκοινωνία, η συνεπιβίβασηαποτελούν βασικές συνιστώσες της βιώσιμης κινητικότητας. Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων για τις μετακινήσεις είναι μια ατομική επιλογή με συλλογικό αντίκτυπο. Η υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής, στην ελάττωση του θορύβου, στο μετριασμό της ενεργειακής εξάρτησης και των συνεπαγόμενων γεωπολιτικών αναταραχών, στην αποφυγή κατασπατάλησης των φυσικών πόρων και εν τέλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των ανθρώπων.
Για τους λόγους αυτούς, συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), προγραμματίζοντας δράσεις και προβάλλοντας τα μόνιμα μέτρα προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας. Ενθαρρύνουμε και παρακινούμε τους δημότες προς την αλλαγή των παραδοσιακών αντιλήψεων και συνηθειών όσον αφορά στις μετακινήσεις αλλά και γενικότερα στο περιβάλλον, ώστε να αναβαθμίσουμε τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της πόλης.

Ο Δήμαρχος
                                                                                           Βρεττάκος Χρήστος


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ