12 Φεβ 2019

Κερατσίνι: Το νέο πρόγραμμα ταινιών του σινεμά Μελίνα Μερκούρη

Δείτε το νέο πρόγραμμα ταινιών του χειμερινού σινεμά Μελίνα Μερκούρη που βρίσκεται στην Εμμανουήλ Μπενάκη 70 στην Αμφιάλη, με γενική είσοδο 3 ευρώ.







Η Άγρια Αχλαδιά 
Ahlat Agaci / The Wild Pear Tree 15, 16 & 17 /2/ 2019

Δραματική, 2018, Έγχρ. Διάρκεια: 188'
Τούρκικη ταινία, σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν με τους: Σερκάν Κεσκίν, Ντογκού Ντεμίρκοϊ, Μουράτ Σεμσίρ.
Μια ιστορία για τη σχέση ενός γιου με τον πατέρα του, σκιαγραφεί ένα πορτρέτο του καλλιτέχνη σε νεαρή ηλικία και μαζί μια ματιά στην Τουρκία του σήμερα. Το νέο έπος του Τσεϊλάν, του σπουδαιότερου εκπροσώπου της μετά Γκιουνέι εποχής του Τούρκικου Σινεμά, επιστρέφει μετά τη «Χειμερία Νάρκη» (βραβείο Χρυσού Φοίνικα) με την Άγρια Αχλαδιά, ως επίσημη υποβολή της Τουρκίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού 15, 16 & 17 /2/ 2019
The Incredible Story of the Giant Pear

Animation, 2017, Έγχρ. | Διάρκεια: 79'
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Μεταγλωτισμένο
Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Αμάλιε Νέσμπι Φικ, Γιόργκεν Λένταμ, Φίλιπ Αϊνστάιν Λίπσκι
Ο ελέφαντας Σεμπάστιαν, ο γάτος Μίτσο κι ένας πυρηνικός επιστήμονας σαλπάρουν με ένα γιγάντιο αχλάδι για να βρουν το Μυστηριώδες Νησί και τον εξαφανισμένο δήμαρχό τους, ο οποίος μπορεί να ξαναφέρει τον ήλιο στην πόλη τους.
Βραβείο Κοινού στο 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου της Αθήνας για μια παιδική περιπέτεια δανέζικης καταγωγής και φρουτένιας φαντασίας.

Tο Βαποράκι 22, 23 & 24/ 2/ 2019
The Mule

Περιπέτεια, 2018, Έγχρ. Διάρκεια: 116'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ με τους: Κλιντ 'Ιστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Νταϊάν Γουίστ, Μάικλ Πένια.
Ένας ηλικιωμένος υπογράφει για να γίνει μεταφορέας σ’ ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών. Τα καταφέρνει καλά και οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται μέχρι να τον εντοπίσει το ραντάρ του πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.
Ο κάτοχος τεσσάρων Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη φορά ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής μετά το Gran Torino (2009). «Το Βαποράκι» αφηγείται μία συναρπαστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά και επιστρατεύει δίπλα στον Ίστγουντ τον εξαιρετικό και τέσσερις φορές υποψήφιο για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ (American Sniper). Το καστ συμπληρώνει ο υποψήφιος για Όσκαρ Λόρενς Φίσμπερν (What’s Love Got to Do with It) μαζί με τους Μάικλ Πένια (Narcos), Νταϊάν Γουίστ (Hannah and Her Sisters), Άντι Γκαρσία (The Godfather: Part III), Άλισον Ίστγουντ (Rails & Ties), Τάισα Φαρμίγκα (The Nun).

Γουίλι 
Wheely
22, 23 & 24/ 2/ 2019

Animation, 2018, Έγχρ. Διάρκεια: 90' Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες Μεταγλωτισμένο
Μαλαισιανή ταινία, σκηνοθεσία Γιούσρι Αμπντούλ Χαλίμ
Ο Γουίλι είναι ένα έξυπνο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έπειτα από ατύχημα, το οποίο του προξένησε σοβαρή βλάβη στον άξονα, δουλεύει ως ταξί. Όμως μια όμορφη σπορ κούρσα και μια διεθνής συνωμοσία απαγωγής αμαξιών θα τον ξαναβάλουν στη γρήγορη λωρίδα.

Η Επόμενη Μέρα Μιας Σχέσης 
Geu-hu / The Day After
1, 2 & 3/ 3/2019

Δραματική, 2017, Α/Μ, Διάρκεια: 97'
Κορεάτικη ταινία, σκηνοθεσία Χονγκ Σανγκ-σου με τους: Κιμ Μιν-Χι, Χάε - Χίο Κουόν , Σάε - Μπίεοκ Κιμ.
Επικεντρωμένος στο ανταγωνιστικό παιχνίδι των δύο φύλων, ο Χονγκ κρατά στη μία πλευρά του κάδρου τον συναισθηματικά αδύναμο και μπερδεμένο ήρωά του, δουλεύοντας πάνω στη δυναμική την οποία αναπτύσσει το διαφορετικό δίπολο που σχηματίζει με κάθε θηλυκό «αντίπαλο». Αλλάζοντας διαρκώς οπτική γωνία, θέτει ηθικά διλήμματα, εκφράζει ψυχολογικές ανασφάλειες και εξωτερικεύει ερωτικές επιθυμίες, ενώ με ένα ευρηματικό μοντάζ κι ένα υπόγειο, ανατρεπτικό χιούμορ δίνει σε χαρακτήρες και γεγονότα επιπλέον μία, εκ πρώτης όψεως αφανή διάσταση.

Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει 
Mary Poppins Returns
1, 2 & 3/ 3/2019

Μουσική, 2018, Έγχρ. Διάρκεια: 130'
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Μεταγλωτισμένο
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ με τους: Έμιλι Μπλαντ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μέριλ Στριπ, Κόλιν Φερθ
Στο Λονδίνο του ’30 ο Μάικλ Μπανκς, χήρος μετά το θάνατο της γυναίκας του, αγωνίζεται να διατηρήσει το πατρικό του σπίτι ενάντια στις ύπουλες πρακτικές της τράπεζας. Τα μικρά παιδιά του προσπαθούν μάταια να τον βοηθήσουν, μέχρι που εμφανίζεται η μυστηριώδης, ιπτάμενη νταντά Μαίρη Πόπινς. Η Μαίρη Πόπινς καταφέρνει να θυμίσει τα παιδικά χρόνια, να γλυκάνει τις απώλειες, να φέρει στο νου αναμνήσεις.

Ποιος θα σου Τραγουδήσει 8, 9 & 10/3/2019
Quién te Cantará
Δραματική, 2018, Έγχρ. Διάρκεια: 125'

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Κάρλος Βερμούτ με τους: Νάγια Νίμρι, Κάρμεν Ελίας, Εύα Λόρατς.
Μια επιτυχημένη Ισπανίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να επανέλθει θριαμβευτικά στην ενεργό δράση μετά από μία δεκαετία μυστηριώδους σιωπής. Την παραμονή της μεγάλης της συναυλίας χάνει τη μνήμη της σε ένα ατύχημα. Μια τραγουδίστρια καραόκε αναλαμβάνει να θυμίσει στη σταρ τις διαστάσεις της θρυλικής της περσόνας, μαθαίνοντάς της να τραγουδά απ’ την αρχή.
Τέσσερα χρόνια μετά την ταινία που τον έβαλε στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη, το Magical Girl, ο Βερμούτ φτιάχνει μια σκοτεινή ιστορία που κινείται ανάμεσα στο μιούζικαλ και στο υπερφυσικό. Ο ίδιος ο Αλμοδόβαρ έγραψε για την ταινία πως «είναι η μεγάλη αποκάλυψη του ισπανικού σινεμά των αρχών του αιώνα». Επτά υποψηφιότητες για τα Βραβεία Γκόγια 2019, τρεις εκ των οποίων για τις υποδειγματικές γυναικείες ερμηνείες του.

Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού 
Astérix: Le Secret de la Potion Magique
8, 9 & 10/3/2019

Animation, 2018, Έγχρ. Διάρκεια: 85'
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, Μεταγλωτισμένο
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λουί Κλισί, Αλεξάντρ Αστιέ
Ο δρυίδης Πανοραμίξ αποφασίζει να συνταξιοδοτηθεί. Πρέπει λοιπόν να βρει έναν ταλαντούχο νεαρό για διάδοχό του και να του εμπιστευτεί την κρυφή φόρμουλα του μαγικού ζωμού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας τον επόμενο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού.






Χρειάζεσαι αυτοκίνητο; Εμείς είμαστε εδώ...




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ