20 Φεβ 2019

Νέα παγκάκια στο παραλιακό πεζόδρομο της Ζέας από τον Δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά τοποθετεί νέα παγκάκια και αντικαθιστά  παγκάκια στον παραλιακό πεζόδρομο της Ακτής Μουτσοπούλου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί το 2016 και έχουν υποστεί βανδαλισμούς και μεγάλες φθορές.


Πιο συγκεκριμένα, έχουν τοποθετήσει 16 παγκάκια ενώ σε λίγες ημέρες προχωρούν στην αντικατάσταση επιπλέον 15, τα οποία επίσης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.



Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
 «Καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να αναβαθμίσουμε αισθητικά και λειτουργικά μια από τις ωραίες  περιοχές της πόλης μας, τον παραλιακό πεζόδρομο της Ζέας. Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετήσαμε νέα παγκάκια και αντικαταστήσαμε ήδη υπάρχοντα, για να μπορούν οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης μας να κάνουν τη βόλτα τους, να κάθονται και να χαίρονται αυτή την όμορφη θέα.

Στόχος μας μέσα από μια σειρά αναπλάσεων και έργων καθώς και παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα μέσω της Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυσης, είναι να αναδείξουμε αυτή την περιοχή ως ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας.

Ωστόσο, πολλά από τα έργα που έχει υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή, όπως είναι τα παγκάκια, οι παιδικές χαρές, πλατείες και άλλα έργα αισθητικής αναβάθμισης στον Πειραιά, έχουν υποστεί κατά καιρούς μεγάλες φθορές. Αυτό είναι πραγματικά λυπηρό. Ας προστατεύσουμε όλοι την περιουσία μας», τόνισε ο κ. Δήμαρχος.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης επεσήμανε: «Τα τελευταία 4,5 χρόνια καταβάλλουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε την Β΄ Δημοτική Κοινότητα, το κέντρο του Πειραιά. Πρόκειται για μια περιοχή που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά με τα έργα του Μετρό, αλλά και του Τραμ, τα οποία υλοποιεί η κεντρική κυβέρνηση. Αναπλάσαμε τις κεντρικές πλατείες Κανάρη και Αλεξάνδρας, τον εμπορικό πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, αλλά και τους πεζοδρόμους Παλαιολόγου και Νικήτα, προχωρήσαμε σε ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις πεζοδρομίων σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στο λιμάνι (Ακτή Ποσειδώνος, Καποδιστρίου, Λεωχάρους, Ναυαρίνου και Αριστείδου), ανακατασκευάσαμε 5 παιδικές χαρές στην περιοχή, φτιάξαμε μια καινούρια παιδική χαρά στην πλατεία Κανάρη για να παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια και αναβαθμίσαμε μικρούς και μεγαλύτερους χώρους πρασίνου.

Παράλληλα, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε αισθητικά την εικόνα της πόλης με παρεμβάσεις γύρω από τα εργοτάξια του Μετρό, αλλά και καλύπτοντας με πανό τις προσόψεις μεγάλων εγκαταλελειμμένων κτηρίων, της πρώην Ραλλείου, του Σιλό και του διατηρητέου ιδιοκτησίας Χάλαρη, τα οποία επανατοποθετούνται λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί. Προχωρήσαμε επίσης στην ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΠΑΝ στα Βοτσαλάκια, προκειμένου να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους αθλούμενους. Ανεγείραμε στην πλατεία Αλεξάνδρας το μοναδικό στην Ελλάδα Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μετά από δωρεά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καταστήσαμε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και αναβαθμίσαμε την περιοχή της Τρούμπας δημιουργώντας έναν νέο πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες.

Σε ορισμένες από αυτές τις παρεμβάσεις είχαμε και τη στήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, την οποία και ευχαριστώ για την αρωγή της στο έργο του Δήμου. Βεβαίως, υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Η Β΄ Δημοτική Κοινότητα είναι μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας, καθώς εκτός από τους κατοίκους, τους εμπόρους, τους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους που εργάζονται στον Πειραιά, από εδώ διέρχονται όλοι όσοι ταξιδεύουν προς τα νησιά, αλλά και τουρίστες και επισκέπτες. Είναι θα λέγαμε η «βιτρίνα» του Πειραιά και για αυτό είναι φυσικό η εικόνα της να μας απασχολεί όλους».




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ