19 Φεβ 2019

Κερατσίνι - Θέατρο: “Τα τετράδια της ΑΝΖΕΛ ΚΟΥΡΤΙΑΝ” το Σάββατο στο Αντ. Σαμαράκης

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σας καλεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στο πολιτιστικό κέντρο «Αντ. Σαμαράκης» (Μ. Ασίας 24) στις 8 μ.μ., στην ξεχωριστή θεατρική παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», με τη Χριστίνα Αλεξανιάν. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν αποτελούν μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν (εκδ. Πλέθρον).

Από την πρεμιέρα της παράστασης στο Άλσος Νέας Σμύρνης τον Σεπτέμβριο του 2017 και στη συνέχεια στην Αθήνα, στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, στη Χαλκίδα, στην Πάτρα, στην Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά), στη Σκιάθο, στη Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στο Λαύριο, στον Πειραιά, στη Λάρισα, στα Γιαννιτσά, στο Σοχό, στην Ασπροβάλτα, στις Σπέτσες, στην Κόρινθο, στο Λουτράκι και στην Κύπρο Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν έχουν χειροκροτήσει μέχρι σήμερα πάνω από 14.000 θεατές. Η παράσταση έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, τόσο για τη διασκευή του ομότιτλου βιβλίου, όσο και για την καθηλωτική ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν ως Ανζέλ Κουρτιάν, συνεχίζοντας τη δυναμική της πορεία για 2η χρονιά.

Η παράσταση τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου προσκάλεσε την παράσταση η οποία και παρουσιάστηκε στη Λευκωσία (13.11.2018). Ταυτόχρονα έχει συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό του Théâtre Municipal Berthelot στο Montreuil της Γαλλίας, για να παρουσιαστεί ανήμερα της επετείου για την Γενοκτονία των Αρμενίων, στις 24.04.2019, αλλά και του Auditorium Niedermeyer στο Issy Les Moulinaux του Παρισιού στις 25.04.2019.




ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία:

Χριστίνα Αλεξανιάν

Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχουν:

Φωνή: Μαρία Σπυριδωνίδου

Πολίτικο λαούτο – Μπαγλαμάς: Κώστας Γεδίκης

Βοηθός Σκηνοθέτη – Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Καρασαββίδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Μυρτώ Καραπιπέρη

Μοδίστρα: Πέννυ Τσομπανάκη

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καλογερής

Trailer: Κώστας Κουφιόπουλος

Γραφίστας: Γεράσιμος Αμπάτης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ