18 Απρ 2019

Η Σταυρούλα Βουτυράκου στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων - "ΕΛΠΙΔΑ"

Η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Σταυρούλα Βουτυράκου στη Β' Πειραιά επισκέφθηκε το ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων - “Ελπίδα” και  έγινε δότρια μυελού των οστών.

Διαβάστε την δήλωση της:

Μετά από την επίσκεψη μου στον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και αφού ενημερώθηκα πλήρως για το τεράστιο έργο του συλλόγου, έγινα κι εγώ δότρια μυελού των οστών. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε την σπουδαιότητα του έργου της «ΕΛΠΙΔΑΣ» αλλά και την σημαντική προσωπική προσφορά της κας Βαρδινογιάννη στα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο αλλά και στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα.

Η οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια τεράστια αλυσίδα αγάπης με την συμμετοχή ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για όσους μας έχουν ανάγκη. Ανάγκη στο αυτονόητο δικαίωμα της ζωής. Αποτελεί χρέος μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπος μας χωρίς ελπίδα για ζωή. Και σε αυτήν την υποχρέωση μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι.

Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Είναι τόσο απλό. Αν έχεις μία καρδιά γεμάτη αγάπη, λίγο σάλιο και μία μπατονέτα, μπορείς να γίνεις κι εσύ Δότης Μυελού των Οστών. Είναι φορές που μόνον ένας και μοναδικός άνθρωπος έχει τη δύναμη να σώσει έναν άνθρωπο που πάσχει από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα. Η διαδικασία είναι τόσο μα τόσο απλή. Συμπληρώνουμε την αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό. Κατόπιν, δίνουμε δείγμα στοματικού επιχρίσματος, σάλιο δηλαδή και το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας, εντελώς ανώνυμα και με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Ας μην ξεχνάμε, ότι σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα εκείνοι... αύριο ένας δικός μας άνθρωπος... εσύ... εγώ... 







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ