7 Σεπ 2019

Δ. Πειραιά: Ποιοι «προορίζονται» για θέσεις αντιδημάρχων-εντεταλμένων (ονόματα)

Καλά «κρυμμένα» κρατά τα χαρτιά του ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, καθώς ακόμη δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του για αντιδημαρχίες και εντεταλμένους.


Την προσεχή Κυριακή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά για να εκλέξει προεδρείο και μέλη επιτροπών και την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι «πολυπόθητες» λίστες.

Για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάκης Αβραμίδης, που κατά την προηγούμενη θητεία του, διετέλεσε πρόεδρος στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά, Κανάλι-1.

Το ίδιο πόστο, αναμένεται να κρατήσει η νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αθηνά –Γλύκα Χαρβαλάκου (γυναίκα του γνωστού δικηγόρου και πρώην δημάρχου Περάματος Γ. Γλύκα), η οποία μάλιστα συνόδευσε και τον Δήμαρχο Πειραιά στην πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

«Πηγές» αναφέρουν ότι τη θέση του Γιάννη Μελά (εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ), ως Αντιδήμαρχος Προσόδων & Εμπορίου, θα αναλάβει ο Δημήτρης Καρύδης (πρώην βουλευτής, τραπεζικός υπάλληλος).



Μεγάλο «ζήτημα» αποτελεί η θέση στον ΟΠΑΝ (πρόεδρος ήταν η νυν αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου) με τα ονόματα που έχουν ακουστεί να είναι πολλά (με επιφύλαξη σας αναφέρουμε αυτά της Ειρήνης Νταϊφά, της  Χαραλαμπίας Ζηλάκου, αλλά και του Ιωσήφ Βουράκη. «Έκπληξη» για τη θέση ίσως αποτελέσει ο Αντώνης Νικοπολίδης, που ωστόσο έχει υποχρεώσεις πέραν της αυτοδιοίκησης).

Στην καθαριότητα, ίδιες «πηγές» αναφέρουν ότι δεν θα συνεχίσει ο Παναγιώτης Καλογερόγιαννης (αν και η πολυετής θητεία του κρίθηκε επιτυχής) και αναζητείται πρόσωπο δυναμικό και ικανό να αντιμετωπίζει “δύσκολες καταστάσεις”.

Από κει και πέρα, λόγω ιδιοτήτων, πιθανόν να δούμε την Ασπασία Αλιγιζάκη στους Βρεφονηπιακούς (αν υπάρξει αλλαγή), την Ανδριάνα Ζαρακέλη στο δημοτικό ραδιόφωνο, τους Παναγιώτη Ρέππα ή Κυριάκο Σιγαλάκο σε Αρχιτεκτονικό ή οδοποιία.

Δυνατά για θέσεις «παίζουν» και τα ονόματα των «έμπειρων» Γρηγόρη Καψοκόλη, Αλέξανδρου Τζεφεράκου, αλλά και του νεοεισερχόμενου Τάσου Μαρκαριάν.



Αναπληρωτής δήμαρχος, ξανά, «ειδικός» σε θέματα κοινωνικής πολιτικής ο Χρήστος Αγραπίδης (πρώην δήμαρχος).

Επίσης, η «σύμπραξη» την οποία έχει προαναγγείλει ο Γ. Μώραλης με τον επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας, Νίκο Βλαχάκο, θα ανοίξει θέσεις και για άλλους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, αν όχι σε καίριες θέσεις (αντιδήμαρχοι-εντεταλμένοι), τουλάχιστον σε θέσεις αντιπροέδρων.

Η «λογική» πάντως του Γιάννη Μώραλη είναι να αξιοποιηθούν πρόσωπα από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι, στο πλαίσιο μιας ανανέωσης με «σταθερό κορμό».

Ζητούμενο, βεβαίως, να τηρηθούν και οι ισορροπίες στο εσωτερικό της παράταξης, κάτι για το οποίο, μεριμνά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. https://www.aftodioikisi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ