28 Μαρ 2011

Αυστραλία: Μεταμόσχευση χεριού σε 65χρονο

Μεταμόσχευση χεριού πραγματοποιήθηκε σε έναν 65χρονο από την Αυστραλία σε μια εγχείρηση η οποία κράτησε εννέα ολόκληρες ώρες. Πιο αναλυτικά, ο Πίτερ Γουόλς έκανε μεταμόσχευση στο St. Vincent΄s Hospital και μάλιστα πρόκειται για την πρώτη που γίνεται σε χέρι στην Αυστραλία.

"Όλα πήγαν, προς το παρόν, καλά", είπε ο επικεφαλής της επέμβασης καθηγητής Wayne Morrison, τονίζοντας πως ο ασθενής παρακολουθείται στενά ώστε να διαπιστωθεί αν ο οργανισμός του αποδέχεται το μόσχευμα.

Οι γιατροί συνέστησαν στον άνδρα που εργαζόταν ως υδραυλικός να μην κουνά καθόλου το χέρι ενώ ο ίδιος παραδέχεται πως νιώθει τα δάχτυλά του.

Ο πρώην υδραυλικός, μετά την επιτυχημένη επέμβαση, ξεκινά έναν μαραθώνιο ζωής με ειδική αγωγή αντιμετώπισης τυχόν αντίδρασης του οργανισμού.

"Μπορώ και κινώ τα δάχτυλα, οι γιατροί, όμως, μου έχουν πει να μην το κουνώ ακόμη καθόλου", τόνισε.

"Τα λόγια είναι αδύνατο να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου προς την οικογένεια που μου έδωσε αυτό το ανεκτίμητο δώρο. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου", είπε συγκινημένος ο άνδρας.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του δότη που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη δήλωσε πως "αυτή ήταν η επιθυμία του ανθρώπου μας. Να δωρίσουμε τα όργανά του".

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ