29 Μαρ 2011

Η λατρεία για τον Κιούμπρικ: Remake «αξιόπιστα και αυθάδη»!




Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ έχει την τιμητική του αυτή την άνοιξη, με μία έκθεση για το έργο του να λαμβάνει χώρα στη Γαλλική Ταινιοθήκη, remakes 8 ταινιών του να επανακυκλοφορούν στις γαλλικές αίθουσες, αλλά και επανεκδόσεις τους σε DVD. Το έργο του Κιούμπρικ δεν σταμάτησε ποτέ να εμπνέει, από μαθητευόμενους κινηματογραφιστές μέχρι και διαφημιστές! Σας παρουσιάζουμε οκτώ από τα πιο αξιόπιστα μέχρι τα πιο «αυθάδη» remakes που έγιναν στις ταινίες του ταλαντούχου σκηνοθέτη!



«2001, Η Οδύσσεια του Διαστήματος» (1968)



Όταν τα video games μπλέκονται με το «2001, Η Οδύσσεια του Διαστήματος» προκύπτει ένα μπουρλέσκ animation, συνδεδεμένο πάντα με τη μουσική του δεξιοτέχνη Ρίτσαρντ Στράους.

«Κουρδιστό Πορτοκάλι» (1971)



Μία ωραία σκηνοθεσία από φοιτητές του Πανεπιστημίου του Birmingham. Χειροποίητες μαριονέτες και ψηφιακές εικόνες μπλέκονται σε μια επιδέξια σκηνοθεσία, η οποία θα έβγαινε πιο κερδισμένη, αν είχε δοθεί περισσότερη προσοχή στις φωνές που δανείζονται στις μαριονέτες. (Ηνωμένο Βασίλειο)

«Μπάρρυ Λύντον» (1975)



Ένας φοιτητής κινηματογραφικής σχολής «φοράει» τζίβες στον Μπάρρυ Λύντον και καταφέρνει να ξαναζωντανέψει τόσο τη διαυγή όσο και τη σκοτεινή ατμόσφαιρα αυτής της ταινίας εποχής. (Γαλλία)

«Λάμψη» (1980)



Με λαγουδάκια στην ερμηνεία των ρόλων, το αριστούργημα του τρόμου κερδίζει σε χιούμορ αλλά χάνει σε σασπένς, σε ένα animation αρκετά συνοπτικό. (ΗΠΑ)

«Full Metal Jacket» (1987)



Η διαφήμιση, χωρίς να φοβάται ποτέ την έλλειψη ιδεών, «αιχμαλωτίζεται» και αυτή από τις ταινίες του Κιούμπρικ. Εδώ, μια μάρκα τσίχλας επαναφέρει το διάσημο «Sir, yes Sir» του Full Metal Jacket.(Γαλλία)

«Μάτια Ερμητικά Κλειστά» (1999)



Μία σκηνή από τη «σατανική» αυτή ταινία, από τη γαλλική ομάδα Image Mouvement, με αφορμή μια ρετροσπεκτίβα του Κιούμπρικ.

Πηγή: Le monde , TVXS.gr

2 σχόλια :

billy_brazil είπε...

KAI NAI,O GAUDI ΕΚΑΝΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΧΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΣΤΑΝΛΕΙ ΚΙΟΥΜΠΡΙΚ ΚΑΙ Ο GAUDI.....

kato paula enteka είπε...

απο τα παραπανω θα δωσω μια ψηφο στη λαμψη ως το πιο αυθαδες. Φιλε billy_brazil το υφος του ποστ σου δειχνει λιγο ειρωνικο προς τον Gaudi. Μηπως εισαι ο anonymos που προκαλουσε σε προηγουμενο ποστ του Gaudi?

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ