26 Απρ 2011

“Ζάππειο 2” ή... “Ιπποκράτους και Συγγρού 1”; Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΣ μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας εμφανίζονται να οφείλουν στις τράπεζες


Προσδοκώ... αναδιάρθρωση χρεών, και ρευστότητα του μέλλοντος αιώνος”... Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο εύχονταν (ή απεύχονταν) ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς γιορτάζοντας την Ανάσταση από την Ύδρα και το Ναύπλιο αντίστοιχα. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει κάποιο Σύμβολο της Πίστης για τις... αγορές και την τρόικα.

Αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι από το Μάιο τα δύο κόμματα εξουσίας θα δοκιμάσουν να ανακτήσουν τη χαμένη πίστη της κοινωνίας σε αυτά, το μεν πράσινο γκουβέρνο με τα εξειδικευμένα μέτρα του μεσοπρόθεσμου πλαισίου, η δε Δεξιά του Κυρίου με το “Ζάππειο 2”, το sequel του δικού της “οδικού χάρτη” για την ανάταξη της ρημαγμένης ελληνικής οικονομίας.Είναι πράγματι συγκινητικό που τα δύο μεγάλα κόμματα επιθυμούν την “ανάταξη” της οικονομίας μας, παρότι ήταν τα ίδια που την ξεχαρβάλωσαν. Εξάλλου στα εγχειρίδια οικονομικής θεωρίας δεν λένε κάτι για “δημιουργική καταστροφή;” Καταστρέφεις για να ξαναφτιάξεις ή φτιάχνεις για να καταστρέψεις. Κάτι σαν το παιχνίδι Jenga δηλαδή, αλλά αντί για τουβλάκια καταρρέουν ανθρώπινες ζωές.Μία μόνο “τρύπα” αντιμετωπίζω στη συλλογιστική των επίδοξων σωτήρων μας Παπανδρέου και Σαμαρά. Δεν θέλω να με αποκαλέσετε λαϊκιστή, αλλά πόσον καιρό είναι αμφότεροι επικεφαλής των πολιτικών τους σχηματισμών; Όταν τέλειωσαν οι πανηγυρισμοί για την ανάληψη της πολυπόθητης κομματικής εξουσίας ενδιαφέρθηκαν καθόλου για τα κακά χάλια των οικονομικών των κομμάτων τους; Όταν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας εμφανίζονται υπερχρεωμένα στις τράπεζες με 235 εκατ. ευρώ συνολικά (Η ΝΔ χρωστά 120 εκατ. ευρώ, και το ΠΑΣΟΚ 114,8 εκατ. ευρώ) υποθηκεύοντας ακόμη και τις μελλοντικές επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχουν το θράσος, ρωτάω εγώ με το χαζό μου το μυαλό, να εξυφαίνουν μεγαλόπνοα σχέδια σωτηρίας της Ελλάδας;ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πολυάνθρωποι και πολυδάπανοι γραφειοκρατικοί οργανισμοί, τους οποίους δυστυχώς δεν μπορούμε να... ιδιωτικοποιήσουμε, αλλά και να θέλαμε ουδείς θα ενδιαφερόταν! Κακά τα ψέματα, τα κόμματα, ειδικά δε τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, έχουν σήμερα χρεοκοπήσει όχι μόνο οικονομικά, αλλά πολιτικά και ηθικά. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά στην μαιανδρική διαδρομή ανάκτησης της αξιοπιστίας τους: Ας καθαρίσουν πρώτοι την κόπρο του Αυγεία στα κομματικά μαγαζιά τους, εκπονώντας άμεσα τους... “οδικούς χάρτες” για την “Ιπποκράτους 1” και τη “Συγγρού 1”. Ας περιορίσουν τις ανάγκες των κομμάτων τους στον “στενό κορσέ” της σημερινής δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, με πλήρη και διαφανή λογοδοσία στους πολίτες όσον αφορά τα έσοδα και τις δαπάνες τους.Όλα τα άλλα είναι απλώς ανούσιες ασκήσεις επί χάρτου, υπεραισιόδοξες και υπερφίαλες συνταγές - πανάκεια με περιορισμένη κοινωνική απήχηση και μνημ(ον)ειώδη αναποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ