1 Απρ 2011

ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!


Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στην μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στην διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα αγαθά.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που εισάγει τις περισσότερες πρώτες ύλες ενώ σπαταλάει τόσο πρώτες ύλες όσο και ενέργεια. Η μείωση, επαναχρησιμοποίηση και με περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές ανακύκλωση, μπορεί να συμβάλει όχι μόνο στην εξοικονόμηση πρώτων υλών, ενέργειας και νερού, τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων που καταλήγουν σε ανεξέλεγκτες χωματερές, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, αλλά και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα των υπαρχόντων μονάδων αξιοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών και να δώσει ευκαιρία για νέες επενδύσεις.


Επομένως, οφείλουμε να τοποθετούμε στους μπλε κάδους που υπάρχουν στην πόλη μας:

1. Συσκευασίες από αλουμίνιο πχ κουτιά αναψυκτικών
2. Χάρτινες συσκευασίες αλλά και εφημερίδες , περιοδικά
3. Γυάλινες συσκευασίες πχ μπουκάλι από γάλα ,χυμό
4. Πλαστικές συσκευασίες πχ μπουκάλια από νερό

Επίσης ,θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε μερικούς βασικούς κανόνες η τήρηση των οποίων θα βοηθήσει αποτελεσματικά ώστε η πόλη μας να αποκτήσει την εικόνα που της αξίζει…

1. Δεν αφήνουμε τις σακούλες με τα απορρίμματα έξω από τους κάδους. Συσκευάζουμε τα απορρίμματα σε σακούλες που κλείνουμε καλά ,τις τοποθετούμε μέσα στον κάδο και φροντίζουμε ώστε να κλείνει καλά το καπάκι.

2.
Συμπιέζουμε τα χαρτοκιβώτια ώστε να μειώσουμε τον όγκο τους στο ελάχιστο δυνατό

3. Δεν μετακινούμε τους κάδους από τις θέσεις τους.

4. Δεν πετάμε οτιδήποτε όσο μικρό κι αν είναι (χαρτάκια, αποτσίγαρα κ.α.)στους δρόμους ή σε οποιοδήποτε ακάλυπτο χώρο(πάρκα, οικόπεδα κ.α).

5. Δεν αφήνουμε οικοδομικά υλικά (μπάζα)σε πεζοδρόμια ή δρόμους.

6. Δεν ρίχνουμε διαφημιστικά έντυπα ούτε τα επικολλούμε σε οποιοδήποτε απαγορευμένο χώρο.

7. Δεν αφήνουμε τα κατοικίδια μας έξω χωρίς να φέρουν το απαραίτητο λουρί ώστε να μην εισέρχονται στους απαγορευμένους χώρους. Επίσης μεριμνούμε ώστε να μην απομένουν οι ακαθαρσίες τους σε δρόμους, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους


Πηγή:se.gr,el.wikipedia

2 σχόλια :

gaudi είπε...

bravo freedom...synexise na mas enhmerwneis oikologika....go green!!!!

freedom είπε...

thanks gaudi!!!
tha kanw oti borw :P

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ