30 Απρ 2011

Tomb Raider: A survivor is born!


Η αγαπημένη Lara επιστρεφει!
Η σειρά φαίνεται ότι κάνει επανεκκίνηση και προσπαθεί να επιστρέψει στις ρίζες της και κυρίως στα 2 πρώτα επεισόδια। Άλλωστε αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρει τη χαμένη της αίγλη. Η Lara στο Tomb Raider: A survivor is born είναι σε νεαρή ηλικία. Το γεγονός αυτό ίσως σηματοδοτεί μία «νέα αρχή». Το ισπανικό περιοδικό Hobby δημοσιεύει πολλές λεπτομέρειες για τη νέα περιπέτεια της Lara!






Η αρχή της περιπέτειας!

«Το παιχνίδι ξεκινά και η Lara βρίσκεται δεμένη σε μια σπηλιά χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη। Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι το να βγει από το σκοτεινό αυτό μέρος. Ο μόνος τρόπος για να ελευθερωθεί είναι να την πληγώσουμε! Κολυμπάμε και βρίσκουμε μία δάδα με την οποία θα απαλλαγούμε από τα σκοινιά. Παρά την καλή μας διάθεση η φωτιά πληγώνει τα χέρια της ηρωίδας. Τα δεινά της δε σταματούν εδώ καθώς πέφτει πάνω σε ένα σίδερο και τραυματίζεται στα πλευρά. Ο πόνος αποτυπώνεται στο πρόσωπό της νεαρής κοπέλας και τη βοηθάμε σε μια δραστηριότητα πατώντας τα κουμπιά σε ένα από τα πολλά quick time events του παιχνιδιού. Προσπαθώντας να φύγουμε από την περιοχή ανακαλύπτουμε έναν πολύ ενδιαφέρον βωμό …»




Ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

Θα υπάρχει μια πλειάδα από quick time events για στιγμές κατά τις οποίες η Lara θα προσπαθεί να σωθεί। Αν για παράδειγμα καταρρέει μια σπηλιά, θα ξεφεύγουμε πατώντας κουμπιά όπως στο God of War.




Το νέο Tomb Raider δε θα είναι δομημένο σε κεφάλαια όπως τα επεισόδια του παρελθόντος। Θα είναι πιο «ανοιχτό» και θα έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα φτάνει τα επίπεδα του Infamous.




Tomb Raider τίτλος χωρίς γρίφους γίνεται; Δε γίνεται!! Αναβαθμισμένος και αυτός ο τομέας! Δεν αρκεί μόνο το να παρατηρούμε το περιβάλλον αλλά πρέπει να εξετάζουμε και φαινόμενα όπως η βαρύτητα ή η αντίδραση του νερού με τη φωτιά.




Θα έχουμε κάποια βοήθεια στην περιπέτειά μας; Ναι, την όρασή μας! Καθώς βρισκόμαστε στο περιβάλλον, με το πάτημα ενός κουμπιού θα ενεργοποιούμε την «ειδική» όρασή μας η οποία θα δίνει γκρι χρώμα στο τοπίο και κίτρινο σε ότι μας ενδιαφέρει। Όποιος έχει παίξει Assassin's Creed καταλαβαίνει απολύτως πως λειτουργεί αυτή η δυνατότητα.




Η κάμερα χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή μηχανή η οποία μας δείχνει την αίσθηση της αγωνίας ή της κλειστοφοβίας, Η μηχανή γραφικών είναι η νέα ανανεωμένη Crystal Engine η οποία χρησιμοποιήθηκε στο Tomb Raider Legends। Μια τροποποιημένη έκδοσή της χρησιμοποιήθηκε και στο Deux Ex: Human Revolution.




Πώς σας φαίνονται όλα αυτά; Η σειρά θα αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη ή θα έχουμε πάλι «μία από τα ίδια;»




PS3 World.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ