30 Μαΐ 2011

«Φωτογραφία αίσχους» το ολλανδικό πρωτοσέλιδο

Αντίδραση ΥΠΕΞ για το προκλητικό δημοσίευμα Ολλανδικής εφημερίδας

«Φωτογραφία αίσχους» χαρακτήρισε το εξώφυλλο-φωτομοντάζ της ολλανδικής εφημερίδας «De Pers», που δείχνει μια τουρκική σημαία πάνω σε εκκλησάκι της Σαντορίνης, ο υπουργός Eξωτερικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε, ότι έγιναν τα αναγκαία διαβήματα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ολλανδία δεν πρέπει να ξεχνάει τη συνδρομή της Ελλάδας στον απεγκλωβισμό πολιτών της, πρόσφατα, από τη Λιβύη.

Την Τετάρτη 25 Μαϊου η καθημερινή free – press ολλανδική εφημερίδα «De Pers» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο φωτομοντάζ που απεικόνιζε μια τουρκική σημαία στην κορυφή τρούλου εκκλησίας της Σαντορίνης, εξώφυλλο που συνοδευόταν από άρθρο αναφορικά με τους Τούρκους που, «ενόψει πτώχευσης της Ελλάδας», βρίσκουν ελκυστικές τις επενδύσεις στην χώρα μας.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο επικείμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με τη δημοσιογράφο να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πουλήσει κρατικές τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέρος του ΟΤΕ, τα λιμάνια του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και ορισμένους αερολιμένες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ