27 Μαΐ 2011

Να παραμείνει σε Δημόσιο έλεγχο ο ΟΛΠ, ζητά η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Να παραμείνει σε Δημόσιο έλεγχο ο ΟΛΠ, ζητά η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα, με το οποίο προβλέπεται η ενοποίηση των Λιμένων Ελευσίνας, Λαυρίου και Ραφήνας υπό τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

Η περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΛΠ συνδέεται άμεσα με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αφού είναι δυνατόν να επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις στην ανάπλαση συνολικότερα, αλλά και τμηματικά, του παραλιακού μετώπου της περιοχής μας. Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει εκφράσει δημόσια τη θέση, ότι στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης όλων των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των Οργανισμών που έχουν ως αντικείμενο της λειτουργίας τους, στρατηγικούς τομείς για την ανάπτυξη, την Εθνική Οικονομία και την Εθνική Ασφάλεια. Οι περισσότερες απ’ αυτές τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς προσφέρουν σημαντικά έσοδα στο κράτος, ενώ έχουν στην κατοχή τους πολύ σημαντικό μερίδιο της δημόσιας περιουσίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτιμηθεί και να πουληθεί με βάση την χρηματιστηριακή αξία της κάθε ΔΕΚΟ ή Οργανισμού.
Στον ΟΛΠ για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί ως περιουσία του το παραλιακό μέτωπο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και συνακόλουθα να πουληθεί στον οποιοδήποτε ιδιώτη. Η παραλία δεν ανήκει σε κανένα Δημόσιο Οργανισμό, πολλώ δε μάλλον σε κανέναν ιδιώτη. Η παραλία ανήκει στο λαό του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο οποίος την έχει παραχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΟΛΠ και αυτός ακολούθως όφειλε και οφείλει να την εκμεταλλεύεται προς όφελος όλων των Ελλήνων, σεβόμενος ταυτόχρονα τις κοινωνικές ανάγκες και την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών.
πηγή Δελτίο Τύπου 
Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ