28 Μαΐ 2011

Εργα συντήρησης στην παλαιά σκηνή

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δεν θα «αποχωριστεί» την παλαιά σκηνή του καθώς εγκρίθηκε, στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, η επανατοποθέτηση ? επισκευή και συμπλήρωση της διατηρητέας σκηνής.

Η διατηρητέα σκηνή, πλην των πασαρέλων που βρίσκονται in situ, προσαρμόζεται στις τελικές διαστάσεις του χώρου μετά τις πλευρικές ενισχύσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα που πραγματοποιήθηκαν για την ενίσχυση του κτιρίου σύμφωνα με την εγκεκριμένη στατική μελέτη. Κατά την επανατοποθέτησή της, θα γίνουν εργασίες εξυγίανσης, συντήρησης και αντικατάστασης τμημάτων της ξυλείας. Η απεντόμωση θα γίνει με κενό αέρος και άζωτο και όχι με χημικά. Στο πίσω μέρος της σκηνής θα τοποθετηθεί αναβατόριο για τη μεταφορά σκηνικών και αντικειμένων από τον πεζόδρομο, ο χώρος της ορχήστρας θα διευρυνθεί προκειμένου να φιλοξενούνται περισσότεροι μουσικοί, αλλά και για τις απαιτήσεις του κανονισμού πυρασφάλειας του θεάτρου. Στο τρίτο υποσκήνιο, θα γίνει η εγκατάσταση τμήματος του μηχανοστασίου του θεάτρου.

Η τεχνική έκθεση που υπέβαλε η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων σχετικά με τη συντήρηση του εξοπλισμού του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά εγκρίθηκε επίσης ομόφωνα από τα μέλη του ΚΣΝΜ. Ο ξύλινος (τάμπουρα, τροχαλίες, κύλινδροι, μηχανισμός cote cour, αναβατόριο) και ο μεταλλικός (πολυέλαιος, μεταλλικά εξαρτήματα, μηχανικές ζυγαριές δαπέδου, τροχαλίες και ράβδοι ποικίλων μεγεθών) εξοπλισμός του θεάτρου φυλάσσονται σε αποθήκη στη Μαγούλα Αττικής, προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησής τους.

Οι εργασίες (καθαρισμός, αισθητική αποκατάσταση, απολύμανση, στερέωση, συμπλήρωση και συγκόλληση τμημάτων κ.ά.) θα λάβουν χώρα στα εργαστήρια συντήρησης της Δ. Σ. Α. Ν. Μ. και επιτόπου στον χώρο της αποθήκης.
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ