29 Ιουν 2011

Κλείνουν τους ΧΥΤΑ-καταλαμβάνουν τα δημαρχεία οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αποφάσισαν να αποκλείσουν τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, αλλά και τα δημαρχεία τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην υπόλοιπη χώρα…



Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή την 48ωρη γενική απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου αποφάσισε να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να “αγκαλιάσει” το κίνημα των πλατειών.
“Τις επόμενες ημέρες”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, “δίνουμε τη «Μητέρα των Μαχών»: Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Όλο και περισσότερο γίνεται καθαρό το αίτημα «ή εκείνοι ή εμείς», ενώ με την ορμητική λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις το αίτημα αυτό φαντάζει σήμερα ώριμο και εφικτό. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο η απεργία, οι συγκεντρώσεις και ο αποκλεισμός της Βουλής να έχουν καθολική επιτυχία και συμμετοχή”.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως “ήρθε η στιγμή να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι και ο καθένας ξεχωριστά το καθήκον τους και να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, γιατί αλλιώς βαδίζουμε ολοταχώς στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε μισθούς απλής επιβίωσης και σε μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ”.
Με αυτό το σκεπτικό το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε τη συμμετοχή στην 48ωρη γενική απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου. “Καλούμε όλους τους συλλόγους-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ να οργανώσουν πανελλαδική κάθοδο τη δεύτερη ημέρα για την περικύκλωσης της Βουλής”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Επίσης, αποφασίστηκε η έναρξη των κινητοποιήσεων από σήμερα το βράδυ, οπότε και στις 12 τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει τον αποκλεισμό των ΧΥΤΑ Φυλής (Αττική) και Μαυροράχης (Θεσσαλονίκη), εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν την κατάληψη των δημαρχείων τόσο του νομού Θεσσαλονικης, όσο και της υπόλοιπης χώρας την ερχόμενη Δευτέρα, από 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου, με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση εξορμήσεων σε λαϊκές αγορές- καφενεία και χώρους δουλειάς για να φτάσει παντού το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις.
Τέλος, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν όλη τη φαντασία τους, να πάρουν και άλλες πρωτοβουλίες, να έρθουν σε επαφή και με άλλους τοπικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, για να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό μέτωπο δυνάμεων που θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη.


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ