28 Ιουλ 2011

Αχ,καημένε τουρισμέ...!

Είμαστε θεατές αυτή την περίοδο μιας πολύ σκληρής κόντρας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες ταξί, η οποία πλήττει όλο και περισσότερο τον τουρισμό της χώρας μας. Η λεγόμενη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, αποκτά όλο και βαθύτερα ρήγματα, που μπορεί να του κοστίσουν ακριβά για τα επόμενα χρόνια.
Εν μέσω τουριστικής περιόδου γίνεται ένα μπάχαλο στη χώρα. Όποιος ξένος αποφάσισε να κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα, σίγουρα έχει αναθεματίσει πολλές φορές την ώρα και τη στιγμή που το αποφάσισε.
Ήρθαν οι άνθρωποι να κάνουν τις διακοπές τους, να περάσουν όμορφα και να αφήσουν τα λεφτουδάκια τους στη χώρα μας και έχουν φάει την ταλαιπωρία της ζωής τους.
Η σημερινή μέρα ήταν ένα ακόμα πλήγμα για τον τουρισμό, αφού οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν αυτή τη φορά πεζοί το λιμάνι του Πειραιά. Λέγεται μάλιστα ότι είχαν ανακοινώσει ότι θα μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους τουρίστες και τελικά τους εγκλώβισαν για ώρες στο λιμάνι.
Ανεξαρτήτως του ποιος έχει δίκιο σε αυτήν την κόντρα και ανεξαρτήτως των σημείων που οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν δίκιο και που σίγουρα υπάρχουν, η εικόνα αυτή της χώρας μας δεν βοηθάει καθόλου την ήδη επιβαρυμένη κατάστασή μας.
Το δικαίωμα του καθενός μας στην απεργία είναι αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο, αλλά και ο τρόπος που ακούμε τα δικαιώματά μας παίζει καθοριστικό ρόλο.
Η άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία που έχουν τραβήξει οι τουρίστες αυτές τις μέρες είναι ικανοποιητικός λόγος να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα και να στραφούν σε άλλους επίσης ελκυστικούς προορισμούς, η Τουρκία για παράδειγμα εδώ δίπλα είναι.
Τόσο όμορφη χώρα έχουμε και η τουριστική της αξία θα έπρεπε να αξιοποιείται στο έπακρο. Αλλά τελικά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πλήττουμε τον τουρισμό της χώρας συνέχεια και ίσως δεν είμαστε και ικανοί να τον εκμεταλλευτούμε σωστά, παρότι έχουμε τις καλύτερες προδιαγραφές λόγω της φυσικής ομορφιάς και μόνο του τόπου.
Γι'αυτό καλά τα λέω: Αχ, καημένε τουρισμέ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ