27 Ιουλ 2011

Στην κατάψυξη ο πατέρας της κρυογονικής

Κατάψυξη νεκρών εν αναμονή της αιώνιας ζωής! Αυτό ήταν το μότο του πατέρας της κρυογονικής Ρομπερτ Ετινγκερ, του  πρωτεργάτη της ιδέας ότι οι νεκροί πρέπει να καταψύχονται.
Ο εκκεντρικός επιστήμονας πέθανε στο περασμένο Σάββατο σε ηλικία 92 ετών σε ένα προάστιο του Ντιτροιτ.

Το άψυχο σώμα του  φυλάχτηκε όπως αυτό της συζύγου του και της μητέρας του σε μια κυλινδρική δεξαμενή με υγρό άζωτο. Τώρα θα περιμένει καρτερικά  οι επιστήμονες να  βρουν τον τρόπο να τους επαναφέρουν στη ζωή.
Το σώμα του είναι το 95ο που καταψύχεται και αποθηκεύεται από την εταιρία του Cryonics Institute την  οποία  ίδρυσε το 1976.
Ο Ετινγκερ έγινε γνωστός παγκοσμίως στη δεκαετία του ΄60 όταν δημοσίευσε τη θεωρία του στο βιβλίο "Τhe Ρrospect of Ιmmortality" -"Η προοπτική της αθανασίας".
Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου ο Ετινγκερ τραυματίστηκε σοβαρά στην Μάχη των Άνδεων και πέρασε πολλά χρόνια σε νοσοκομεία.
Μια λεπτή χειρουργική επέμβαση από οστικό μόσχευμα του έσωσε τα πόδια και τον ενέπνευσε να ξεκινήσει την έρευνα του.
"Η ιδέα της κρυογονικής είχε μπει στο μυαλό του πατέρα μου με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1976 πάγωσε τη μητέρα μου, Ρέα." δηλώνει στο Βρετανικό Γκάρτιαν  ο γίος το Δαβίδ και προσθέτει "Ο πατέρας μου αφιέρωσε τη ζωή του ώστε να μπορεί να επιτρέψει στην οικογένεια του αλλά και τους φίλους του να ξαναζήσουν κάποια στιγμή".
Το Ινστιτούτο Κοσμογονικής (Cryonics Ιnstitute) που ίδρυσε ο Ετινγκερ παρεμβαίνει αφού κάποιος πεθάνει και προσπαθεί να φρενάρει τη ζημιά του θανάτου παγώνοντας τον.
Στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου φυλάσσονται 95 σοροί ανθρώπων και 67 κατοικίδιων. Ωστόσο για την "αιώνια κατάψυξη" πρέπει να βάλει κανείς το χέρι στην τσέπη .
Τα ισόβια μέλη πρέπει να καταβάλουν στο Ινστιτούτο μία μόνο εισφορά 1.250 δολαρίων και μπορούν να καταψυχτούν με 28.000 δολάρια. Τα ετήσια μέλη πληρώνουν κάθε χρόνο εισφορά 120 δολαρίων. Το κόστος κατάψυξής τους φτάνει τα 35.000 δολάρια.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ