30 Ιουλ 2011

Χειρουργείο για να του αφαιρέσουν ξίφος από το κεφάλι

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο 15χρονος από την Κίνα επέζησε παρόλο που η λεπίδα ενός ξίφους εισχώρησε τουλάχιστον πέντε εκατοστά στο κρανίο του.



Ο νεαρός Zhang είχε καλέσει σπίτι του τους φίλους του για να παίξουν με τα... ξίφη τους! «Τρεις συμμαθητές μου ήρθαν σπίτι κι έφεραν μαζί τους το ξίφος. Ένας από αυτούς στάθηκε περίπου 3-4 μέτρα μακριά μου κρατώντας το στα χέρια του. Δεν ξέρω πως πετάχτηκε και καρφώθηκε στο κεφάλι μου. Ένοιωσα έναν οξύ πόνο στο κεφάλι μου και αίμα άρχισε να κυλάει από παντού».(Πηγή φωτογραφίας: The sun)
Ο έφηβος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της περιοχής, ωστόσο οι γιατροί εκεί δεν ήταν αρκετά εξιδηκευμένοι ώστε να του αφαιρέσουν το ξίφος. Έτσι έκανε ένα ταξίδι περίπου 4 ωρών για να πάει σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο. Εκεί, υπεβλήθη σε μια τετράωρη επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας το ξίφος αφαιρέθηκε από το κρανίο του.
Ο επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας που τον ανέλαβε δήλωσε: « Ευτυχώς το ξίφος δεν ακούμπησε αρτηρίες του κρανίου ή άλλους νευρώνες. Διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά».
www.mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ