28 Αυγ 2011

Όλι Ρεν: "Έλληνες, μπορεί να χρειαστεί να πουλήσετε περισσότερα!"...

Σε δηλώσεις του ο Όλι Ρεν προτείνει την πώληση περισσότερης κρατικής περιουσίας και με γρηγορότερους ρυθμούς, ως αντίδοτο σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του προγράμματος προσαρμογής της χώρας μας. Συγκεκριμένα, ο Όλι Ρεν αναφέρει ότι η πώληση περισσότερης κρατικής περιουσίας με πιο γρήγορους ρυθμούς, ώστε να μην εκτροχιαστούν οι στόχοι του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι μια επιλογή που θα πρέπει να λάβει υπόψη της η Ελλάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Νίκο Χουντή, αναφορικά με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ ο Ολι Ρεν, ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, παραδέχεται ότι είναι "εφικτό" και αναγνωρίζει ότι "πρόσφατα έχει αρχίσει να υποχωρεί η αξία ορισμένων από τα περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για μεταβίβαση στον ιδιωτικό τομέα".

Ωστόσο, εν μέσω της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη και η οποία δεν οφείλεται μόνο στην Ελλάδα, ο ευρωπαίος επίτροπος εμφανίζεται αρνητικός στην προοπτική αναθεώρησης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα και τον στόχο των 50 δισ.

Μάλιστα ο Όλι Ρεν επιμένει ότι "Σε περίπτωση που ανακύψουν δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ο ρυθμός διάθεσης κρατικής περιουσίας, όπως και οι προσφερόμενες προς πώληση μετοχές, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων". Τέλος, ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε. εκφράζει την ευχή του να μη χρειαστεί η Ελλάδα να προχωρήσει σε περισσότερες αποκρατικοποιήσεις. "Ευελπιστούμε ότι οι προοπτικές ανάκαμψης στις οποίες θα συντείνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα βελτιώσουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων" αναφέρει ο Ολι Ρεν.
www.greekfinanceforum.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ