28 Σεπ 2011

Εξελίξεις στην αντιπολίτευση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας!


Με μια κίνηση πρωτόγνωρη για τη συνήθη πολιτική πρακτική ο Αλ. Χρυσός σταθμίζοντας προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, δήλωσε στη Δημοτική ομάδα, ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία της Δημ. Κίνησης «Αναγέννηση» δίνοντας την ευκαιρία σε νεότερους να ηγηθούν της παράταξης και να την οδηγήσουν στις εκλογές του 2014.
Η κίνηση του Αλ. Χρυσού δημιουργεί νέα δεδομένα στην τοπική πολιτική σκηνή τα οποία βέβαια θα είχαν πολλαπλάσια αξία, αν οι πολίτες δε ζούσαν κάτω από αβάσταχτο φορτίο των προβλημάτων της χώρας. Σε κάθε περίπτωση όμως η κίνηση αυτή καταγράφεται ως μια τίμια και ξεκάθαρη στάση, την οποία μακροπρόθεσμα θα πιστωθεί ο ίδιος, μια κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα. Και αυτό γιατί:
Η αντιπολίτευση έχει πλέον τα χρονικά περιθώρια να επιλέξει έγκαιρα το πρόσωπο που θα ηγηθεί, ώστε να οργανωθεί και να σχεδιάσει την αντιπολιτευτική τακτική πέρα από αμφισβητήσεις και προσωπικές στρατηγικές  και τελικά να επανιδρυθεί ως μια καθαρά αυτοδιοικητική κίνηση.
Σταματάει την κακοδαιμονία ετών του χώρου με τους παράλληλους μονόδρομους στελεχών, τα οποία  4 χρόνια ακολουθούσαν μοναχικές πορείες και 3 μήνες πριν τις εκλογές δημιουργούσαν παράταξη.
Γεμίζει ευθύνες στα προβεβλημένα στελέχη που θα πρέπει άμεσα να παραμερίσουν προσωπικές φιλοδοξίες να επιλέξουν πρόσωπο και όλοι μαζί να χαράξουν το μέλλον της παράταξης.
Δημιουργεί ένα πρόσθετο άγχος για τη δημοτική αρχή, η οποία με το δέλεαρ της εξουσίας συντηρούσε ένα κλίμα χαλαρής συνοχής και «ανοιχτών θυρών» για εύκολη "αλιεία στελεχών" στην κατάλληλη στιγμή.
Δίνει τέλος στις δικαιολογίες όσων διαπιστώνουν καθημερινά τις αδυναμίες της δημοτικής αρχής και απλώς την ανέχονται γιατί δεν έβλεπαν το ικανό αντίπαλο δέος που μπορεί στα ίσια να της αντιπαρατεθεί.
...
Τις επόμενες μέρες θα γίνει γενική συνέλευση της ολομέλειας της κίνησης και θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της επόμενης μέρας.



Ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής;
Όλες οι πληροφορίες λένε, εκτός αν έχουμε χάσει κάποιο επεισόδιο, ότι μοναδικός υποψήφιος για επικεφαλής στη Δημοτική κίνηση θα είναι ο Ζαχ. Ζούπης.  Η υποψηφιότητα του ΖΖ τη δεδομένη στιγμή και μετά την άτυπη παραχώρηση προτεραιότητας από τους άλλους ενδιαφερόμενους, είναι η ιδανική λύση για την παράταξη της αντιπολίτευσης. 
Μεταξύ των άλλων επισημαίνουμε:
 Την υποψηφιότητα του στηρίζουν  σε μια πρωτόγνωρη για το χώρο σύμπνοια σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ