28 Σεπ 2011

Με τη συμμετοχή των Δημοτών Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κορυδαλλού

Με τη συμμετοχή πενήντα πολιτών, εκπροσώπων φορέων της πόλης αλλά και δημοτών συνεδριάζει για πρώτη φορά την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κορυδαλλού, υπό την προεδρία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, που αποτελεί έναν από τους νέους θεσμούς που καθιερώνει ο νέος Αυτοδιοικητικός Χάρτης της χώρας, συνεδριάζει προκειμένου να γνωμοδοτήσει για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, αναπτυξιακά προγράμματα, δράσεις και δυνατότητες του Δήμου ενόψει της ψήφισης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην πρώτη συνεδρίαση θα συζητηθούν το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου και η επικαιροποιήση του, η αναθεώρηση της «Χάρτας Δικαιωμάτων του Πολίτη», καθώς και ο προγραμματισμός του Συμμετοχικού Προγράμματος, που από φέτος διευρύνεται σε όλους τους τομείς δράσης και πολιτικής του Δήμου, ενώ ενεργή θα είναι η συμμετοχή στον σχεδιασμό του φετινού προγράμματος, των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης.



Με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης ο Δήμαρχος αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η θεσμοθέτηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης αποτελεί ιδιαίτερα θετικό βήμα για τη συμμετοχή των πολιτών και τη διεύρυνση της διαφάνειας και της δημοκρατίας. Για εμάς στον Κορυδαλλό η λειτουργία του έρχεται να ενισχύσει την πολιτική λογοδοσίας και συμμετοχικότητας που ξεκινήσαμε από το 2007 με το Συμμετοχικό Τεχνικό Πρόγραμμα. Θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο την εμπέδωση και πλήρη λειτουργία του νέου θεσμού, επαληθεύοντας την πίστη μας σε μια δημοκρατική, συμμετοχική, σύγχρονη αυτοδιοίκηση, που βρίσκεται σε διαρκή, ανοιχτή επαφή με την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ