28 Οκτ 2011

Οκτώβριος 1940 ΟΧΙ - Οκτώβριος 2011 ΝΑΙ



Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται, τα πρόσωπα αλλάζουν μόνο. Τότε ο δικτάτορας Μεταξάς είπε <<ΟΧΙ>>, σήμερα μετά από 71 χρόνια ο δημοκράτης Παπανδρέου είπε <<ΝΑΙ>> . Υπάρχουν  και κοινά σημεία βέβαια, και στις 2 περιπτώσεις ακολουθεί ο πόλεμος με τη μονή διαφορά ότι ο ένας ήταν στρατιωτικός ενώ ο άλλος θα είναι οικονομικός.

Δεν σας κρύβω ότι μέσα στο μυαλό μου κυκλοφορεί ΕΝΟΧΙΚΑ η απορία τι θα γινόταν αν αντί για <<ΟΧΙ>>  το 1940 είχαμε πει <<ΝΑΙ>> ,και τονίζω την λέξη ΕΝΟΧΙΚΑ γιατί σέβομαι απόλυτα όλους τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα. Απλά σκέπτομαι με το φτωχό μου το μυαλό, αν έβλεπαν πως κατάντησε το ελληνικό κράτος διοικούμενο από τους ίδιους τους Έλληνες θα ξαναέκαναν αυτή την θυσία ? θα άξιζε τον κόπο? Ή θα έλεγαν άστο καλυτέρα μωρέ, πόσο χειρότερα θα μας διοικούσαν οι ιταλοί και αργότερα οι γερμανοί?
Τέλος πάντων αυτά όλα είναι υποθετικά , τα ρεαλιστικά είναι ότι το 2011 ο ΓΑΠ είπε <<ΝΑΙ>>. Είπε δηλαδή, δεν μπορούμε μόνοι μας ρε παιδία , είμαστε άχρηστοι απλά δεν μπορούμε και το αποδείξαμε όταν μας δόθηκε η ευκαιρία από το 1941 ως σήμερα.
Αν έπραξε σωστά η μόνο η ιστορία θα μας το πει και κανείς άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ