31 Οκτ 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2011

Παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρόταση του Δήμου Πειραιά για το ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής 2011 και τις παρεμβάσεις στρατηγικής σημασίας για τον Πειραιά.

Εισηγητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στ. Διαμαντίδης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση του Δήμου Πειραιά, αναλύοντας τους άξονες, τους στόχους, τα μέτρα και τις δράσεις του πονήματος.


Στη παρουσίαση εκτός από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, παραβρέθηκαν : ο Δήμαρχος Κερατσινίου -Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην πρόταση του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας , αφού ευχαρίστησε την ομάδα εργασίας, τους παρευρισκομένους και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τις τοποθετήσεις τους, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Αυτή η καλή προσπάθεια, η καλή μελέτη και προσέγγιση, σε άλλες εποχές και με άλλες δημοτικές αρχές, θα είχε κοστίσει και χρήματα. Θα είχε ανατεθεί σε κάποιον ιδιώτη από τους πολλούς που αναπτύσσονται σε αυτόν τον τομέα των μελετών, των δήθεν επιστημονικών προσεγγίσεων.
Ένα από τα αίτια της κρίσης είναι ότι έχουν πληρωθεί από τον δημόσιο κορβανά είτε από το κεντρικό κράτος είτε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολλά εκατ. ευρώ, για μελέτες στις οποίες θα γινόντουσαν έργα και που ποτέ δεν έγιναν.»

Η πρόταση του Δήμου Πειραιά για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής 2011 – Παρεμβάσεις στρατηγικής σημασίας για τον Πειραιά, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ