31 Οκτ 2011

Κόσμιες αντιδράσεις του Λαού στη γιορτή του ΟΧΙ στον Πειραιά

Ο Πειραιάς γιόρτασε το μεγάλο έπος του 40 με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πειραιά και με αρκετές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης που όμως δεν στάθηκαν ικανές να την ματαιώσουν.


Δίκαιες καθ’ όλα οι αντιδράσεις του κόσμου που βλέπει καθημερινά το εισόδημά του να μειώνεται, την ανεργία να μεγαλώνει και την ελπίδα να χάνεται.

Πρώτη φορά υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις του λαού στην γιορτή του ΟΧΙ που είναι χαραγμένη στη μνήμη όλου του κόσμου για την λεβεντιά και την αγάπη για την Ελευθερία και την Πατρίδα. Ήταν λάθος οι δηλώσεις που έγιναν για προθέσεις ή υποκινητές και υπερασπιστές των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.
Μια Εθνική γιορτή που την δημιούργησε η αυτοθυσία του λαού δεν μπορεί να καπηλευτεί από κανένα. Ο κόσμος έδωσε ένα μήνυμα αγανάκτησης που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους Κυβερνώντες.

Από νωρίς στην Αγία Τριάδα ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ άρχισε τη Δοξολογία για την Εορτή και στη συνέχεια όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες της πόλης προχώρησαν για τον Ανδριάντα που Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Δραγάτση, όπου εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μόνος που χειροκροτήθηκε παρατεταμένα και δυνατά ήταν ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που κατάθεσε στεφάνι εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων.

Μικρή σχετικά η παρέλαση και μουδιασμένοι οι επίσημοι από τον φόβο επεισοδίων, αφού είχε ήδη ακουστεί η διακοπή της παρέλασης στη Θεσ/νίκη. Τα περισσότερα σχολεία είτε δεν παρέλασαν είτε παρέλασε μόνο η σημαία τους.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης έπεσαν κάποια νεράντζια και μπουκάλια με νερό κατά των επισήμων, αρκετοί από αυτούς φυγαδεύτηκαν μετά το τέλος της με συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ευχόμαστε η ανυποληψία των πολιτικών να λάβει τέλος με ενέργειές τους που θα βελτιώσουν την εικόνα τους και δικαιολογήσουν ότι δίκαια εκλέχτηκαν για να κυβερνήσουν την ΕΛΛΑΔΑ με βάση το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. 
http://fonipeiraioton.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ