28 Νοε 2011

Ο Δήμος Κορυδαλλού φιλοξενεί την 8η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Special Olympics

Με το σύνθημα «Μπάσκετ για όλους», η χαρά της συμμετοχής, της προσπάθειας και του αγώνα ζωντανεύουν στον Κορυδαλλό, στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης που φιλοσοφία της έχει την στήριξη και την ενθάρρυνση των αθλητών των Special Olympics.

Στόχοι της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μπάσκετ είναι η από κοινού άθληση ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία, η προώθηση των Αθλημάτων Κοινωνικής Ένταξης (Unified Sports) και των φιλικών αγώνων. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2004 με το πρωτόκολλο που υπέγραψαν η FIBA Europe, τα Special Olympics Europe/Eurasia και τα Special Olympics Ελλάς. Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μπάσκετ πραγματοποιείται από 24 Νοεμβρίου ως 4 Δεκεμβρίου 2011, με τη συμμετοχή 17.000 αθλητών με διανοητική αναπηρία από 32 χώρες της Ευρώπης.
Ο Δήμος Κορυδαλλού φιλοξενεί για πρώτη φορά αγώνες της μεγάλης αυτής διοργάνωσης οι οποίοι θα διεξαχθούν την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 στην κλειστή αίθουσα του ΔΑΚ από τις 10.00 ως τις 12.00 με την συμμετοχή αθλητών Μπάσκετ Special Olympics Hellas και αθλητών του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού και του 1ου Γυμνασίου Πετρούπολης. Ωστόσο δεν είναι οι πρώτη φορά που ο Κορυδαλλός στηρίζει τα Special Olympics, αφού τον περασμένο Ιούνιο είχε αφιερώσει στους αθλητές του την Γιορτή Βιβλίου 2011.
Ο Δήμος, οι αθλητές, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Κορυδαλλού, στηρίζουν ολόψυχα μια διοργάνωση που αξίζει το χειροκρότημα και την παρουσία όλων μας. Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη.(Φωτό από την συμμετοχή των Special Olympics στην Γιορτή Βιβλίου 2011 του Δήμου Κορυδαλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ