10 Νοε 2011

Παρεμβάσεις Π.Ε. Πειραιά για την ανάπλαση οδών Τσαλδάρη & Μπουρνόβα στη Νίκαια


Ένα  ακόμη σημαντικό έργο ξεκίνησε από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά,   η οποία συνεχίζει παρά τη δύσκολη συγκυρία  τις παρεμβάσεις της για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του ευρύτερου Πειραιά.

Πρόκειται  για το έργο «Ανάπλαση οδών εμπορικού κέντρου Νίκαιας», προϋπολογισμού 1.150.000,00 €, με χρηματοδότηση εξ' ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της  Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Η έναρξη των εργασιών έγινε με ευθύνη και επίβλεψη των έμπειρων και καταξιωμένων στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά προ ολίγων ημερών. Στα πλαίσια του έργου θα εκτελεστούν  εργασίες ανάπλασης στους δρόμους Π. Τσαλδάρη από Π. Ράλλη έως Προύσσης (323,74 μ. και Βουρνόβα σε όλο το μήκος (400 μ.) ,Συνοπτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι εξής: καθαιρέσεις κυβόλιθων, παλαιών κρασπέδων και ρείθρων, πλακοστρώσεων, διαφημιστικών πινακίδων, φρεζάρισμα οδοστρώματος, καταβίβαση οδοστρώματος (για επίστρωση με ασφαλτοτάπητα), κατασκευή νέων ρείθρων και τοποθέτηση κρασπέδων, κατασκευή παρτεριών με καθιστικά και εσοχές, πλακοστρώσεις με ράμπες και οδεύσεις για τυφλούς, δημιουργία εσοχών στάθμευσης και εσοχές για τους κάδους απορριμμάτων, αναδιοργάνωση του πράσινου, αντικατάσταση και μεταφύτευση φυτών και δέντρων, τοποθέτηση φωτιστικών, τοποθέτηση αρδευτικού συστήματος, αποκατάσταση σωλήνων απορροής και ύδρευσης που θα υποστούν ζημιά.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε:
«Το έργο της ανάπλασης των οδών Μπουρνόβα και Τσαλδάρη στη Νίκαια, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αποτελεί απτό δείγμα γραφής των προθέσεων μας  και επιστέγασμα των συνεχών προσπαθειών μας, να αλλάξουμε το αστικό περιβάλλον, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για το εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ