2 Νοε 2011

Πειραικό μέτωπο κόντρα στην κρίση

«Το κούρεμα του χρέους σημαίνει κούρεμα της ζωής των Ελλήνων», υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης στην διάρκεια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης
για την δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ενάντια στην κρίση.
Ο κ. Κορκίδης με καυστικό τρόπο έκανε, ακόμα, λόγο για «ανθελληνισμό της επιχειρηματικότητας και των τραπεζών», που  «μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση του συστήματος».
«Σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης αλλά δεν ξέρουμε τι να αποταμιεύσουμε. Το μόνο που έχουμε να αποταμιεύσουμε είναι η δύναμη και η διάθεση μας να βγει ο τόπος από την κρίση», υπογράμμισε, με την έναρξη της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΕΣΠ Γιώργος Ζησιμάτος.
«Είμαστε σε λάθος κατεύθυνση, τα μέτρα φέρνουν αδιέξοδα. Βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθιά», υπογράμμισε ο κ. Ζησιμάτος, ο οποίος πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του «γιατί είμαστε όλοι μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολούθως, πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδία Εμπορίου Ελλάδας Βασίλης Κορκίδης ως εκπρόσωπος του ΕΒΕΠ και επεσήμανε ότι στη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους «υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες και θα περάσουν 3 εβδομάδες για να δούμε τελικά εάν έχει πετύχει».
«Είμαστε σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας», ανέφερε ο ίδιος για να επισημάνει ότι «έχουμε μπει σε έναν διεθνή Τειρεσία».
«Η εμπιστοσύνη στην ελληνική επιχειρηματικότητα έχει χαθεί ενώ ο ανθελληνισμός της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των τραπεζών μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση του συστήματος», υπογράμμισε ο ίδιος.
«Θα έχουμε νέο Μνημόνιο και 10 χρόνια σκληρής λιτότητας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ για να σημειώσει ότι «μοναδική λύση είναι να εξετάσουμε το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης» ενώ όπως ο ίδιος υπό τις παρούσες συνθήκες το κούρεμα ήταν «το μη χείρον βέλτιστον».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι «θα συντάξουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο, που θα καταθέσουμε στα κόμματα με τις θέσεις και τις προτάσεις όλων των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά ανέφερε ότι στα 20 χρόνια που εξασκεί το επάγγελμα του γιατρού πρώτη φορά είδε τόση απόγνωση ειδικά στις ευπαθείς ομάδες και προέβλεψε το τέλος του ιατροφαρμακευτικού συστήματος περίθαλψης.
«Εμείς πρέπει να πούμε το όχι στην κυβερνητική πολιτική του μνημονίου. Εμείς, πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία που έχει ανάγκη από μια πλάτη, ένα στήριγμα», ανέφερε η κ. Ανεμοδουρά, που όπως είπε «το κούρεμα σημαίνει φτωχά νοικοκυριά».
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος απέδωσε για αυτό που βιώνουμε σήμερα «τεράστια ευθύνη στο πολιτικό σύστημα, το οποίο δαιμονοποίησε την επιχειρηματικότητα»
«Η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι η λύση Οι λύσεις θα έρθουν μόνο εάν εμείς είμαστε έτοιμοι», υπογράμμισε ο κ. Μπενέτος, που επανέλαβε δύο φορές την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στις αρχαιρεσίες του ΕΕΠ.
Τέλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιάννης Τσάκος επεσήμανε ότι «δημιουργήσαμε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανέργους από τις επιχειρήσεις, που έκλεισαν. Όλα τα μέτρα είναι εναντίον των επιχειρήσεων».
Ο κ. Τσάκος υπογράμμισε τις συνέπειες για τον τουρισμό από την αύξηση του ΦΠΑ και ανέφερε ότι «η Τουρκία είχε 7% τον ΦΠΑ και τον μείωσε στο 4,5% ενώ εμείς αυξήσαμε τον ΦΠΑ στο 23%».

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από: Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας, Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευμάτων Μεταφορών, Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Ομοσπονδία Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος, Ομοσπονδία Εκτελωνιστών Ελλάδος, Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφορέων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Εμπόρων, Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιά, Ένωση Αγανακτισμένων Αποφασισμένων Ελλήνων, Σύνδεσμο Περιπτεριούχων Πειραιώς & Περιχώρων «Η ΕΛΠΙΣ», Ένωση Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Πειραιώς & Περιχώρων «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ», Κυθηραϊκή Ένωση Πειραιά, Σύλλογο Ζαχαροπλαστών  Καταστηματαρχών Πειραιά. Επίσης, η κα Σαμαρά  Κρίσπη, Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου Μονάχου, Πρόεδρος Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών και ο κ. Γ. Κασιμάτης, Ομ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
http://www.pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ