1 Νοε 2011

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Σακχαρώδη Διαβήτη από το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Σακχαρώδη Διαβήτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, διοργανώνονται από το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη και το Διαβητολογικό Κέντρο Γ’ Παθολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Με τίτλο, «Ενημερωνόμαστε για το σακχαρώδη διαβήτη… είναι στο χέρι μας», από τις 7-21 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις στην πόλη. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
  • 7/11/11 «Φαρμακευτική Αγωγή και νεώτερα δεδομένα»
Στ. Παππάς, Συντονιστής Δ/ντής Γ’ Παθολογικού τμήματος Διαβητολογικού Κέντρου Γεν. Κρατικού Νικαίας
Στ. Μπούσμπουλας, Δ/ντής, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου Γ’ Παθολογικού τμήματος Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας , Πνευματικό Κέντρο Ρέντη, ώρα 17.00 (Μπιχάκη 15)
  • 8/11/11 «Ινσουλίνη και Αυτοέλεγχος» Αν. Γκρόζου, Αν. Κατωπόδη
Δημαρχείο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη ώρα 17:00 (Π.Τσαλδάρη 10)
  • 14/11/11 «Η Διατροφή και ο τρόπος παρασκευής της» Αλ. Σωτηρόπουλος
Β΄ ΚΑΠΗ Νίκαιας  ώρα 10.30 (Κυζίκου 12)
  • 15/11/11 «Η Φροντίδα του Σώματος»
Στ. Μπούσμπουλας- Αν. Γκρόζου (Role Plan, διαδραστική παρουσίαση)
Η΄ΚΑΠΗ Νίκαιας ώρα 10.30  (Π. Τσαλδάρη 185-187)
  • 16/11/11 «Άσκηση και Σακχαρώδης Διαβήτης» Φυσιοθεραπευτές Ν.Π.Δ.Δ.
«Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» ΔΗΜΟΥ Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.
Α΄ΚΑΠΗ Δημοτικής ενότητας Νίκαιας 10.30π.μ. Ναζιανζού  10
  • 21/11/11 «Μας ρωτάτε, σας απαντάμε» Ομάδα Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Κ.Ν.Ν
Πνευματικό Κέντρο Ρέντη, ώρα 17.00 (Μπιχάκη 15)
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, «Ο διαβήτης είναι μια μακροχρόνια μεταβολική νόσος που συνδέεται και με την κληρονομική προδιάθεση και με το λεγόμενο δυτικό τρόπο ζωής.  Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2006 οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ξεπερνούν παγκοσμίως τα 170 εκατομμύρια, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί το 2030. Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα περίπου 900.000 διαβητικοί, εκ των οποίων οι μισοί είναι χωρίς αγωγή και μόνο οι 250.000 είναι σωστά ρυθμισμένοι. Με τις εκδηλώσεις αυτές ευαισθητοποιούμε τον κόσμο και ενημερώνουμε. Γιατί η πρόληψη σώζει».
Ο Συντονιστής Δ/ντής του Διαβητολογικού Κέντρου Σταύρος Παππάς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Σταύρος Μπούσμπουλας έστειλαν το ακόλουθο μήνυμα: «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί σήμερα παγκόσμια αλλά και για τη χώρα μας μείζον πρόβλημα Δημόσιας Υγείας με τεράστιες κοινωνικές οικονομικές επιπτώσεις. Αυξάνει επιδημικά δραματικά και κοστίζει πολύ με την με την αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα από τις χρόνιες επιπλοκές του. Η λύση είναι η κινητοποίηση όλων, Ιατρικής κοινότητας, Δημοτικών Αρχών, Πολιτείας, με ενημέρωση και γνώση να αλλάξουμε τρόπο ζωής, ώστε να πετύχουμε την πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη μαζί με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Σχεδιάσαμε αυτές τι εκδηλώσεις για την επίτευξη του παραπάνω στόχου».
Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει οι Σταύρος Παππάς, Διευθυντής Γ΄ Παθολογικού Τμήματος - Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας, Σταύρος Μπούσμπουλας, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας, Ιωάννα Κουφατζίδου Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και Μαριάνθη Πανίδου Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ