26 Δεκ 2011

Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Αττικής στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων

Συνεδρίασε εκτάκτως χθες, 22 Δεκεμβρίου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έπειτα από την Υπουργική Απόφαση σύστασης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων. 

Πρόεδρος του Συνδέσμου αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.  
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Συνεδρίαση, τόνισε:
«Σύμφωνα με την απόφαση πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, μέσα σε προθεσμία 10 ημερών, να ορίσουμε τα μέλη που θα στελεχώσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου φορέα. Η προθεσμία αυτή ξεκινά από τις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα υπογραφής της Υπουργικής Απόφασης. Για το λόγο αυτό συγκαλέσαμε εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να είμαστε συνεπείς με τους χρόνους και να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τις αποφάσεις μας.
Πρόκειται για ένα φορέα που έχει μπροστά του πάρα πολλή δουλειά. Πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει έργα που για δεκαετίες έμεναν στα λόγια.
Η διαχείριση των σκουπιδιών  στην  Αττική αποτελεί  διαχρονικό πρόβλημα. Τα τελευταία 25 χρόνια παραμένει χωρίς αξιόπιστη λύση.
Πραγματοποιήθηκαν μελέτες, επιλέχθηκαν χώροι, καταγράφηκαν αντιδράσεις, αλλά τελικά πού βρισκόμαστε; Να έχουμε μία Φυλή, η οποία  σε δύο χρόνια προβλέπεται να κορεστεί και να κλείσει.
Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας. Πρέπει να τον εφαρμόσουμε, ξεπερνώντας όλες τις διαδικαστικές ή γραφειοκρατικές εμπλοκές.
Ο νέος φορέας έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και πολλές προκλήσεις. Πρέπει να αναμετρηθεί και να καταρρίψει την αντίληψη της αναποτελεσματικότητας και της αδιαφάνειας που κατατρέχει όλο το δημόσιο τομέα. Δεν θα είναι εύκολη μάχη. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα υπάρξουν, αλλά και εκείνα που θα εφευρεθούν σαν πρόσχημα  για να μην αλλάξει η κατάσταση.
Για το λόγο αυτό η ομάδα που θα αναλάβει αυτό το δύσκολο ρόλο, θα πρέπει να είναι πολύ δυνατή, ενωμένη και με όρεξη για δουλειά, από αύριο κιόλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ