28 Μαρ 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Από το 1821...στο σήμερα. Από τη δόξα...στην παρακμή. Εκεί θα μείνουμε;»


Η εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι κοινωνικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι «Πειραιώτες εν Δράσει» και «Έν Πλώ»,
η εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ» και η Πειραϊκή Σχολή Ελληνολογίας τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. 


Οι ομιλητές της εκδήλωσης, ο καθένας από τη σκοπιά του, μας ανέλυσαν την κατάσταση της χώρας από το 1821 μέχρι και σήμερα. 
Πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης ο καθηγητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά κος Άγγελος Κότιος, ο οποίος μας έκανε μια εκτενή οικονομική ανάλυση για τις πιο σημαντικές περιόδους του ελληνικού κράτους από τότε μέχρι και σήμερα. Τόνισε την έλλειψη εξαγωγής ελληνικών προϊόντων καθώς επίσης και τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού κράτους (φοροδιαφυγή, διαφθορά κλπ). Ο δεύτερος ομιλητής, καθηγητής κοινωνιολογίας και ιδρυτής της Πειραϊκής Σχολής Ελληνολογίας, κος Ηλίας Φιλιππίδης αναφέρθηκε στη διαφορετική αντιμετώπιση αντίστοιχων κρίσεων από άλλα κράτη, τόνισε πως η χώρα μας πάσχει από πολιτικούς που να αγαπούν την Ελλάδα και σχολίασε τις επιτυχίες των Ελλήνων του 1821 και τις αποτυχίες των σημερινών πολιτικών. Τελευταίος ομιλητής της εκδήλωσης ο οικονομολόγος και πρόεδρος του συλλόγου «Πειραιώτες εν Δράσει» κος Μάκης Αγγελετάκης ο οποίος αναφέρθηκε στα νεανικά κινήματα που αναπτύχθηκαν στη χώρα μας σε περιόδους κοινωνικών και πολιτικών κρίσεων δίνοντας έτσι πολλά άγνωστα στοιχεία στο κοινό. Έκλεισε την ομιλία του αισιοδοξώντας πως και η σημερινή νεολαία θα κάνει τη δική της επανάσταση. Συντονιστής της εκδήλωσης ο αρχισυντάκτης της ΦΩΝΗΣ κος Γιάννης Κανατσέλης.



Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον αντιδήμαρχο του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κο Νίκο Οικονομάκη, τους κοινοτικούς συμβούλους της Γ΄και Ε΄ δημοτικής κοινότητας κο Αλέξανδρο Καράβη και κα Κατερίνα Δουρέκα, τον περιφερειακό σύμβουλο κο Σπύρο Σπυρίδων, τον δημοτικό σύμβουλο Πόρου κο Δημήτρη Πάνου, τον πρώην αντινομάρχη και υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κο Κωνσταντίνο Καρρά, τον πρώην γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών κο Παππά, τον πρώην γενικό διευθυντή της ΔΗ.ΡΑ.Π κο Δημήτρη Κρητικό και τον εκδότη της ΦΩΝΗΣ κο Κανδεράκη.



http://peiraiwtesendrasei.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ