28 Μαρ 2012

Δράσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου και του Γραφείου Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας


Κοντά σε μικρούς και μεγάλους μαθητές του Κορυδαλλού βρέθηκε στις 21 & 22 Μαρτίου η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου η οποία μαζί με το Γραφείο Παιδείας οργάνωσε δράσεις και φυτεύσεις σε σχολεία της πόλης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από το επιστημονικό δυναμικό του Δήμου για περιβαλλοντικά ζητήματα, έμαθαν για την φροντίδα των φυτών και των δέντρων και ομόρφυναν τα παρτέρια των Σχολείων τους φυτεύοντας καλλωπιστικά φυτά τα οποία ανέλαβαν να φροντίζουν τα ίδια, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης τους για την αξία και την προστασία του πρασίνου στην πόλη της οποίας την πρωτοβουλία είχαν οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και Παιδείας, Γιώργος Μακρυνός.


Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης ανέφερε: «Τέτοιες δράσεις είναι απαραίτητο να περιέχονται στην σχολική ζωή όχι μόνο γιατί καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών αλλά και γιατί πλουτίζουν τον κόσμο και τις γνώσεις τους. Ο Δήμος μας δεν σταματά να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά της πόλης να αγαπήσουν την φύση και το περιβάλλον, μέσα από βιωματικές πράξεις φροντίδας και προστασίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς που αμέσως αγκάλιασαν αυτή μας την πρωτοβουλία αλλά και στα ίδια τα παιδιά που έδειξαν ζήλο και διάθεση να ομορφύνουν και να ζωντανέψουν τις αυλές των Σχολείων της πόλης.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ