28 Απρ 2012

Δυσάρεστη αναπνοή: Μάθετε τις πιθανές αιτίες


Αν θέλετε η αναπνοή σας να είναι καθαρή θα πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να αποφεύγετε και ποιες είναι οι αιτίες που συμβαίνει αυτό. Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει πέντε πιθανές αιτίες που οδηγούν στην κακοσμία του στόματος, οι συνήθεις ύποπτοι για να κατηγορήσει κανείς τα βακτήρια, αυτοί οι μικροοργανισμοί καραδοκούν ανάμεσα στα δόντια και με την πρώτη ευκαιρία «σκεπάζουν» τη γλώσσα. Όταν τα βακτήρια συσσωρεύονται, έχουν την ιδιότητα να πολλαπλασιάζονται, αφήνοντας κάθε φορά που μιλάει κανείς ή χασμουριέται μία δυσάρεστη οσμή.

Οι τροφές με έντονη γεύση, μπορεί να ανοίγουν την όρεξη, όταν όμως ανοίγετε το στόμα τότε βγαίνουν και προς τα έξω. Το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψάρι αποτελούν το «τρίπτυχο» της άσχημης μυρωδιάς της αναπνοής , ακόμη κι όταν ο κανόνας είναι το βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά το φαγητό.
Αποφύγετε τις κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα αφήνει στους λάτρεις του τσιγάρου μία πικρή αίσθηση στο στόμα, αντίστοιχη είναι και η μυρωδιά…

Σημαντικό είναι να γνωρίζετε πως τα στομαχικά προβλήματα και οι χρόνιες παθήσεις είναι επίσης ένοχες για την κακοσμία του στόματος. Για παράδειγμα ασθενείς που πάσχουν από γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση είναι δυνατόν να έχουν άσχημη οσμή, η οποία με την αναπνοή βρίσκει δίοδο προς τα έξω.

Η ξηροστομία που εκτός από το κάπνισμα προκαλείται και μετά την λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων επίσης ευθύνεται.

Οι επιστήμονες εξηγούν πως, αν και σπάνια , η δυσοσμία του στόματος μπορεί να αποτελεί «σημάδι» για σοβαρές παθήσεις, όπως είναι η χρόνια βρογχίτιδα και ο διαβήτης. Συνεπώς, εάν η κακή αναπνοή επιμένει τότε πρέπει κανείς να συμβουλευτεί τον γιατρό του.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου







zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ