28 Απρ 2012

Το Μετρό στον Κορυδαλλό: πρόσκληση του Δημάρχου με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων


Το όνειρο χιλιάδων κατοίκων της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά γίνεται πραγματικότητα. Τα έργα της επέκτασης του Μετρό προς τον Κορυδαλλό με κατάληξη τον Πειραιά ξεκινούν.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, με σκοπό την ενημέρωση όλων των κατοίκων για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της γραμμής του Μετρό στην πόλη, καλεί σε συνάντηση την Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 13.00 στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου, στην οποία θα παραστούν ο Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Χρήστος Τσίτουρας και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας.

Η σύμβαση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και της κοινοπραξίας που θα κατασκευάσει την επέκταση της γραμμής υπογράφηκε στις αρχές Μαρτίου σε εκδήλωση στην οποία παρέστη ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρο Μερεντίτη.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος χαρακτήρισε έργο πνοής για τον Κορυδαλλό την κατασκευή του Μετρό λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Κορυδαλλός, όπως και όλος ο δυτικός Πειραιάς, βρίσκεται επί δεκαετίες σε συγκοινωνιακή απομόνωση με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων. Η επέκταση του Μετρό, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, θα συνδέσει επιτέλους την πόλη με την Αθήνα και πολλές περιοχές της Αττικής. Ο Κορυδαλλός είναι μια πόλη με μεγάλη ζωντάνια και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, οι οποίες διευρύνονται με την έλευση του Μετρό».
Όσον αφορά στην κατασκευή του σταθμού στην πλατεία Ελευθερίας, υπογράμμισε ότι στις εργασίες έχει συμπεριληφθεί η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων μπροστά στα καταστήματα, όπως είχε ζητήσει η δημοτική αρχή, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες για επιχειρήσεις και εργαζόμενους κατά το διάστημα κατασκευής του Μετρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ