30 Απρ 2012

Η Αμυγδαλέζα άνοιξε, οι συντάξεις… «κλείνουν»!


Το θέμα των παράνομων μεταναστών αξιοποιήθηκε δεόντως από μεγάλη μερίδα των πολιτικών σχηματισμών που λαμβάνουν μέρος...
στις εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Για τα κόμματα, που συγκυβέρνησαν, ο στόχος ήταν προφανής. Να αλλάξει η πολιτική ατζέντα και οι πολίτες να μην συζητούν και να σκέφτονται τις δραματικές αλλαγές, που έχουν επέλθει στη ζωή τους με την υπερψήφιση από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ των δύο μνημονίων.

Στην επιδίωξή τους αυτή βρήκαν συμμάχους σημαντικό αριθμό μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο το τελεσίγραφο της τρόικα μία εβδομάδα πριν τις κάλπες έρχεται να διαλύσει τις όποιες αυταπάτες.

Η τριμερής επιτροπή ζητεί τον Ιούνιο περικοπή συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο και περιστολή αποζημιώσεων. Η επόμενη κυβέρνηση ή πιθανότατα συγκυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τις απαιτήσεις αυτές, καθώς πρόκειται για δεσμεύσεις που φέρουν τις υπογραφές των κ.κ. Βενιζέλου, Σαμαρά και Παπαδήμου.

Μέσα σε όλα αυτά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υλοποίησε την προεκλογική του υπόσχεση.

Στις 13:00 άρχισε η λειτουργία του κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα, όπου ήδη έχουν μεταφερθεί οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες.

Στο κέντρο θα βρίσκεται το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο θα πραγματοποιεί υγειονομικές εξετάσεις.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει. Πρέπει να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για τα αίτια του φαινομένου της μετανάστευσης. Τον Ιούνιο, όμως, η Αμυγδαλέζα θα φαντάζει ως μία πολύ μακρινή ανάμνηση μπροστά σε αυτά που… έρχονται!!
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ