30 Μαΐ 2012

Συνεργασία περιπτερούχων και εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για επίλυση προβλημμάτων


Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 24 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζησιμάτος και τα μέλη της διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής του ΕΣΠ με την Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Πειραιώς & Περιχώρων «Η Αγία Τριάς»
κ. Δ. Λουκά και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Περιπτεριούχων Πειραιώς & Περιχώρων «Η Ελπίς» κ. Λ. Σπάλα, στα γραφεία του Συλλόγου μας.

          Στη συνάντηση τέθηκε αρχικά προς συζήτηση το θέμα του μεγάλου αριθμού των εγκαταλειμμένων περιπτέρων που υπάρχουν στον Πειραιά και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν. Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν ότι τα κλειστά περίπτερα αφενός δυσχεραίνουν την εμπορική δραστηριότητα των πλησίον τους επιχειρήσεων, αφετέρου αποτελούν εστίες μόλυνσης και ρύπανσης, συμβάλλοντας παράλληλα αρνητικά στην αισθητική εικόνα της πόλης και στην υποβάθμιση της περιοχής που βρίσκονται.

          Στη συνέχεια τονίστηκε από πλευράς ΕΣΠ το πρόβλημα μετάλλαξης κάποιων περιπτέρων από την παραδοσιακή τους μορφή σε σημεία πώλησης άλλων ειδών από τα επιτρεπόμενα και της επέκτασής τους –με ψυγεία και προθήκες τοποθέτησης εμπορευμάτων- στο γύρω χώρο λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη έκταση από την προβλεπόμενη.

          Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία συνεργασίας, για την από κοινού αντιμετώπιση και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των προβλημάτων που εντοπίστηκαν και αποφάσισαν την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης  με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο, προκειμένου να τεθούν ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των περιπτέρων και είναι συνυφασμένα με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των πειραϊκών επιχειρήσεων, αλλά και άλλα κοινού ενδιαφέροντος θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ