31 Αυγ 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. Μ. ΡΕΠΟΥΣΗ


ΚΑΙ ΤΟ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συναντήθηκε σήμερα στο δημαρχείο, στο γραφείο του, με τη Βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κα Μαρία Ρεπούση και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη.
Ο κ. Μιχαλολιάκος, μετά τις συναντήσεις που είχε, δήλωσε:


«Ο κ. Μουτζούρης είναι ένας πάρα πολύ αξιόλογος Πανεπιστημιακός. Τώρα κρίνεται και στην πολιτική, ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Λύσαμε ένα θέμα εν τω γενέσθαι. Δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς της κρουαζιέρας, από τον Πειραιά. Να ευχαριστήσω και την κα Ρεπούση, που ήταν παρούσα και σε αυτήν τη διευκρίνιση, που υποστήριξε και ενίσχυσε τη θέση του Δήμου. Άρα λοιπόν, μένουμε στον Πειραιά, βελτιώνουμε το λιμάνι μας, μεγαλώνουμε το λιμάνι μας και μεγαλώνουμε προπαντός την αγκαλιά μας, ουσιαστικά και συμβολικά, για να υποδεχθούμε τους επισκέπτες της κρουαζιέρας, στην πόλη μας και στην πατρίδα μας.
Τώρα, με τη Δημοκρατική Αριστερά, είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση, εφ όλης της ύλης, για τον Πειραιά μας και νομίζω ότι, βρήκαμε έναν πολύ καλό σύμμαχο και για να εμπλουτίσει με τις δικές της ιδέες, το δικό μας πρόγραμμα, που είναι ανοιχτό για να τις υιοθετήσει και για να προχωρήσει στην υλοποίηση, όσες από τις ιδέες μας υιοθετήσει. Η Δημοκρατική Αριστερά, νομίζω ότι τις υιοθετεί όλες, γιατί είναι ένα πρόγραμμα Πειραιωκεντρικό, που δεν έχει μπόλιασμα καθόλου κομματικών σκοπιμοτήτων.
Ο Πειραιάς έμεινε πίσω στην ανάπτυξη για τέσσερις δεκαετίες.
Είναι καιρός να τρέξουμε και όχι μόνο να «μοιρολογιόμαστε» στις καφετέριες, για το τι δεν έγινε, αλλά να κρίνουμε αυτό που γίνεται.»

Η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών της ΔΗΜ.ΑΡ. κα Μαρία Ρεπούση, μετά τη συνάντηση, δήλωσε:
«Συναντηθήκαμε σήμερα με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, εγώ ως Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Γραμματέας μας κ. Τάσος Πολυζώης και ο Επιστημονικός μου συνεργάτης κ. Άνθιμος Χατζηβασιλείου. Κάναμε μία συνάντηση ενημέρωσης για τα προβλήματα της πόλης. Ο Δήμαρχος μας παρουσίασε όλο το πρόγραμμα που έχει, επίλυσης των μεγαλύτερων προβλημάτων που έχει ο Πειραιάς και κρατήσαμε ότι θα είμαστε σε επαφή, για να συμβάλουμε και εμείς από τη δική μας τη μεριά, για να βοηθήσουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής.»
Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστας Μουτζούρης, μετά την συνάντηση, δήλωσε:
«Συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Πειραιά κ. Μιχαλολιάκο, με τον οποίο μας συνδέει μακρόχρονη φιλία και μιλήσαμε, από τη σκοπιά του ο καθένας, πως θα μπορέσουμε να δώσουμε παραπάνω πνοή στο λιμάνι του Πειραιά και ακόμη ειδικότερα στην κρουαζιέρα, που αναπτύσσεται στο λιμάνι του Πειραιά.
Θυμίζω ότι εγώ, ως καθηγητής Λιμενικών Έργων στο Πολυτεχνείο, έχω μελετήσει την επέκταση του λιμανιού του Πειραιά, μπροστά από τους υφιστάμενους μόλους, για να υποδεχθεί κρουαζιερόπλοια. Είναι ένα έργο, το οποίο νομίζω ότι θα δώσει πνοή στο λιμάνι του Πειραιά. Συζητήσαμε και σκέψεις που είχαν αναπτυχθεί, για ενδεχόμενη ανάπτυξη και πέραν του λιμανιού του Πειραιά, για υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων.
Η κυβέρνηση όλα τα εξετάζει, αλλά είναι βασικό ότι το λιμάνι του Πειραιά θα είναι πάντα ο βασικός σταθμός των κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ