15 Σεπ 2012

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Ανοιχτό διάλογο με καταστηματάρχες (εστίασης και εμπορικών μαγαζιών), είχε στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Σινεάκ», ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.


Ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε από τους καταστηματάρχες να μπουν ενεργά και στην πρώτη γραμμή, στη «συμμαχία» που χτίζει η δημοτική αρχή, ώστε να μπει τέλος στο καθεστώς ανομίας όπου υπάρχει αλλά και να αλλάξει η εικόνα της πόλης.
«Ζητώ να κάνουμε μια νέα αρχή. Να κάνουμε επανεκκίνηση στις σχέσεις μας. Η κρίση που έχει πλήξει τους πάντες και κυρίως τα καταστήματα, μας δίνει την ευκαιρία να χτίσουμε υγιείς σχέσεις. Σχέσεις στις οποίες δεν υπάρχει διαμεσολαβητής, δεν υπάρχει «νονός» που εκμεταλλεύεται τις αγωνίες σας πουλώντας εκδουλεύσεις. Σχέσεις διαφάνειας. Για μένα είστε όλοι ίσοι. Γνωρίζω την κρίση που περνά ο κλάδος σας. Ο Νόμος που υπάρχει και προβλέπει πρόστιμα 200% είναι ανάλγητος και σηματοδοτεί τη διαπλοκή. Για μένα πρέπει να αλλάξει. Μέχρι να γίνει αυτό όμως πήρα συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες αφορούν όσους καταλαμβάνουν δημοτικούς χώρους. Ότι πρόστιμα έχουν επιβληθεί για το 2012 διαγράφονται με τον όρο οι καταστηματάρχες να καταβάλλουν μέσα στο Σεπτέμβριο την πρώτη δόση του τέλους και τις άλλες δύο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Για το 2013 αποφασίσαμε αντί να καταβάλλετε το ποσό του τέλους στην αρχή του έτους, να γίνει σε δώδεκα δόσεις.»
Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Πειραιά, σε όσους καταλαμβάνουν χώρους παράνομα μέχρι τώρα, τόνισε ότι πρέπει να γνωρίζουν:
Πρώτον: οι χώροι θα απελευθερωθούν ώστε να μπορούν οι πεζοί να τους χρησιμοποιούν και να έχουν πρόσβαση και ελεύθερη διέλευση ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κλπ.
Δεύτερον: θα πληρώνουν όσο χώρο καταλαμβάνουν πραγματικά και όχι μόνο όσα τετραγωνικά μέτρα αναφέρει η άδειά τους.
Τέλος, ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην κυβέρνηση, το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης των προστίμων που έχουν επιβληθεί από προηγούμενα έτη, ώστε να απαλλαγούν καταστηματάρχες και έμποροι από ένα μεγάλο βραχνά, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ