30 Απρ 2013

12 τόνους τρόφιμα μοίρασε ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη

Με το σύνθημα “ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ” η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη απλών ανθρώπων έδωσε την απάντηση για άλλη μια φορά   στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, ο οποίος εν όψει των εορτών του Πάσχα οργάνωσε εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων για αδύναμες οικογένειες της πόλης.


Στη διανομή τροφίμων που έγινε από 22 έως 26 Απριλίου, μοιράστηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου 12 τόνοι τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, το Δημαρχείο είτε από οργανωμένους φορείς της πόλης, είτε από ανθρώπους που προσέφεραν από το υστέρημά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου καλύπτει 588 αδύναμες οικογένειες, με συνολικό αριθμό 1767 άτομα που έχουν εξεταστεί και παρακολουθούνται από Κοινωνικές Λειτουργούς. Πέρα από τη διανομή τυποποιημένων τροφίμων και έτοιμων γευμάτων, οι οικογένειες που χρήζουν βοήθειας, υποστηρίζονται με φάρμακα (άποροι ή ανασφάλιστοι) ιατρική παρακολούθηση και  εξετάσεις, ρουχισμό, παιχνίδια κ.α.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνδημότες μας που δε βάζουν τιμή στο όνειρο. Τη σχολική κοινότητα, το προσωπικό του Δήμου, τα μέλη των Κ.Α.Π.Η, των παιδικών Σταθμών, τους Φορείς και τα Σωματεία της πόλης.  Τους επαγγελματίες  του Δήμου μας και τις εταιρίες παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, που, χωρίς δεύτερη σκέψη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των υπηρεσιών μας για προσφορά σε είδη διατροφής. Ιδιαιτέρως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 50 και πλέον εθελοντές μας που μετέφεραν, συνέλεξαν και συσκεύασαν τρόφιμα. Που διέθεσαν αναρίθμητες εργατοώρες για να ανακουφιστούν συνάνθρωποί μας”.

Ο Δήμος Νίκαιας- Ρέντη έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ αλληλεγγύης και προστασίας για τις οικογένειες που βιώνουν με το χειρότερο τρόπο τα επακόλουθα της οικονομικής κρίσης. Με τη δημιουργία και διεύρυνση των Δημοτικών Ιατρείων, Κοινωνικού Φαρμακείου, Κέντρου Διανομής Τροφίμων και Δημοτικής Ιματιοθήκης ενισχύει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, διασφαλίζοντας ως απαράβατη αρχή την αξιοπρέπεια, την περηφάνια και την ανωνυμία τους. 
http://www.zougla.gr


Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ