29 Απρ 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2013 ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ


Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, οργανώνουν  σε συνεργασία με το FutureLibrary* τη  Καλοκαιρινή  εκστρατεία    προώθησης  της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας ,  2013» με τίτλο :
«Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».
Κύριος στόχος μας είναι,  οι βιβλιοθήκες, σε ένα κόσμο όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στις διαθέσεις μας, τις πόλεις και για πολλούς και στο μέλλον μας, να απαντήσουν, μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη, ώστε ο κόσμος να γίνει πολύχρωμος και κυρίως το χαμόγελο των παιδιών.
Οι βιβλιοθήκες του Δήμου μαζί με άλλες 72 βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποίησαν την  Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2012 με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη». Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών καθώς την περίοδο αυτή υπάρχει μεγάλη ανάγκη εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που απευθύνονται στα παιδιά. Σε 64 πόλεις της χώρας, υλοποιήθηκαν 1.450 εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν 26.000 παιδιά και γονείς καθώς 291 εθελοντές. Συμβολή της δικής μας βιβλιοθήκης σ’ αυτή την εκστρατεία αποτέλεσαν οι 22 δράσεις με συμμετοχή 390 παιδιών.
Καλούμε ανθρώπους δημιουργικούς, με διάθεση προσφοράς  και πρωτότυπες ιδέες, να συμμετέχουνστην υλοποίηση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2013.
Μαζί θα χρωματίσουμε το χαμόγελο των παιδιών!
* Το Future Library είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Βέροια το 2011, σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας. Το όραμα του Future Library είναι να μεταμορφωθούν οι ελληνικές δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ο αποκλειστικός δωρητής του Future Library.



Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ