29 Απρ 2013

Δήμος Κορυδαλλού: 25 «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες»


Θεσμός έχει γίνει στον Δήμο Κορυδαλλού το κίνημα «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» στηρίζοντας τους καταναλωτές με τη διάθεση αγροτικών προϊόντων απευθείας από παραγωγούς.

Την ερχόμενη Κυριακή 28 Απριλίου πραγματοποιείται η 25η διάθεση από τον περασμένο Νοέμβριο που η δράση πήρε σταθερό χαρακτήρα. Η διάθεση των προϊόντων γίνεται κάθε Κυριακή, από 9.00 έως 14.30, στο χώρο του δημοτικού πάρκιγκ (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών κι έχει αγκαλιαστεί μαζικά από τους κατοίκους της πόλης.
Έως σήμερα υπολογίζεται ότι πάνω από 30.000 δημότες έχουν αγοράσει προϊόντα από τις «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες», ενώ έχουν διατεθεί πάνω 180 τόνοι προϊόντων, όπως πατάτες, ρύζι, λάδι, αλεύρι αλλά και σταφίδες, ελιές, μέλι, κρασί, γλυκά του κουταλιού κ.τ.λ.
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι παραγωγοί διαθέτουν μέρος των προϊόντων που πωλούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την ενίσχυση του προγράμματος «ΣτηρίΖΩ» και της Τράπεζας Τροφίμων για άπορους δημότες. Έως σήμερα η τράπεζα τροφίμων έχει λάβει πάνω από τρεις τόνους τρόφιμα από τους παραγωγούς.

Λόγω του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθεί διανομή την Κυριακή 5 Μαΐου. Οι δράση θα συνεχιστεί κανονικά από τις 12 Μαΐου. 



Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ