29 Απρ 2013

«Πόλεμος»Περιφέρειας- Δήμου Πειραιά για τη «παγόδα»

Και ξαφνικά ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο Πειραιά για την «παγόδα».

Την Τετάρτη οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Στέφανος Χρήστου και Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη υπενθυμίζουν ότι εδώ και ένα χρόνο έχουν ζητήσει να παραχωρηθεί η «παγόδα» στις δύο Περιφερειακές Ενότητες για την στέγαση των υπηρεσιών τους.

Αυτό έγινε, ουσιαστικά, ως απάντηση σε δηλώσεις του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, σύμφωνα με τις οποίες σε επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πειραιά απέσπασε την δέσμευση ότι θα παραχωρηθεί στον Δήμο το σημαντικό κτίριο της πόλης.

Μάλιστα, όπως έλεγε, την Πέμπτη, ο δήμαρχος σε δημοσιογράφους την Μεγάλη Τρίτη έχει προγραμματιστεί να γίνει συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, τον κ. Ανωμερίτη και τον ίδιο για να οριστικοποιηθεί το θέμα της παραχώρησης.

Να σημειωθεί ότι το τεράστιο εκθεσιακό κέντρο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό του 1999 και η επιδιόρθωσή του, ιδιαίτερα της στέγης, είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Γι’ αυτό και από το 2004 έχει μείνει κλειστό.

Αναλυτικά, η επιστολή των αντιπεριφερειαρχών  προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ είναι η εξής:

«Όπως έχουμε συζητήσει τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, η Περιφέρεια Αττικής και ειδικά οι Περιφερειακές Ενότητες Νήσων και Πειραιώς, ενδιαφέρονται για την εξεύρεση  χώρων στέγασης των Υπηρεσιών τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ενθυμείστε, ζητήσαμε την παραχώρηση της «Παγόδας» ούτως ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι που θα εξυπηρετήσουν όλες τις απαιτήσεις  και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων.
Επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα και θεωρούμε ότι θα τύχουμε της θετικής απάντησης του ΟΛΠ και των άλλων συναρμόδιων φορέων στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ΟΛΠ και Περιφέρειας Αττικής, τα αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον απτά και διευρυνόμενα καθημερινώς».

http://www.pireas2day.gr/



Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ