30 Απρ 2013

Κατασχέθηκαν προϊόντα-«μαϊμού» στο Κερατσίνι

Αστυνομικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τη βεβαίωση παραβάσεων σχετικά με την πώληση και διάθεση απομιμητικών προϊόντων,
πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί, σε καταστήματα, αποθήκες-χώρους και οχήματα, στην περιοχή του Κερατσινίου.



Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης, η οποία δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δυο καταστήματα πώλησης και τρεις αποθήκες ενδυμάτων και υποδημάτων, καθώς και δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για την περαιτέρω διάθεση των προϊόντων απομίμησης.



Συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα σε συνδυασμό με το νόμο περί σημάτων. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, αφού από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον ενός συνοδευτικού φορολογικού στοιχείου αξίας - διακίνησης αγαθών αξίας ύψους άνω των 500 ευρώ.



Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας 47χρονος (ιδιοκτήτης τριών αποθηκών απομιμητικών ενδυμάτων – υποδημάτων και ιδιοκτήτης Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, καθώς και υπεύθυνος καταστήματος πώλησης απομιμητικών ενδυμάτων ιδιοκτησίας 26χρονου που αναζητείται), ένας 25χρονος (ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης απομιμητικών ενδυμάτων –υποδημάτων) και ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας (υπάλληλος στο κατάστημα πώλησης απομιμητικών ενδυμάτων του 26χρονου).



Κατά τη διάρκεια των ερευνών και των ελέγχων, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων απομίμησης διαφόρων γνωστών εμπορικών οίκων. Ειδικότερα, κατασχέθηκαν 2.516 ζευγάρια υποδημάτων, 251 ενδύματα, 17 ρολόγια, 73 γυαλιά ηλίου, καθώς και 2 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.



Τα απομιμητικά προϊόντα καταστράφηκαν επιτόπου με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ τα οχήματα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στον Ο.Δ.Δ.Υ. για φύλαξη.



Παράλληλα, συνεχίζεται ο έλεγχος, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα φορολογικά στοιχεία των εμπλεκομένων. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

http://www.zougla.gr




Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ