28 Απρ 2013

Ο… άλλος Πειραιάς

Νέες παρεμβάσεις στον Πειραιά αλλάζουν την εικόνα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να αντικρίζουν ένα σύγχρονο λιμάνι που αναδεικνύει το πλούσιο παρελθόν του.


Τα παλιό SILO και ο περιβάλλον χώρος είναι πλέον ένα Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, ένα έργο το οποίο εντάσσεται στο συνολικό πλέγμα έργων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα του «νέου» λιμανιού που μέρα με την μέρα αφήνει πίσω του την εικόνα εγκατάλειψης των τελευταίων ετών και γίνεται ελκυστικό και για τους κατοίκους αλλά και για τους τουρίστες.

«Με το έργο της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά δημιουργείται μία Πύλη Πολιτισμού και Τουρισμού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πόλης και του Λιμανιού, ιδιαίτερα για τους επιβάτες της Κρουαζιέρας.

Στόχος μας είναι:
Η οργανική διασύνδεση της Πόλης με τη λιμενική ζώνη μέχρι την άκρη της θάλασσας.
Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Ηετιώνιων Πυλών και του τείχους του Κόνωνα, που αποδεικνύουν τη μεγάλη ιστορική πορεία του λιμανιού.

Η αξιοποίηση του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος και η διάσωση των βιομηχανικών του εγκαταστάσεων, η δημιουργία Μουσείων, Θεματικών Πάρκων και δικτύων αναψυχής και η ανάπτυξη πρασίνου και πεζοδρόμων σε μία έκταση 180.000 τ.μ.

Ένα από τα έργα αυτά, το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων κατασκευάζεται στο εμβληματικό για το λιμάνι κτίριο του SILO, το οποίο κατασκευάσθηκε από τον ΟΛΠ ως Αποθήκη Σιτηρών και θεμελιώθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Όλα τα υπόλοιπα έργα (υπόγειο parking, ανοιχτό θαλάσσιο μουσείο Παραδοσιακών Σκαφών, Liberty, Πέτρινες Δεξαμενές, κ.λ.π.) στόχος είναι να ξεκινήσουν μέσα στο 2013. Βρισκόμαστε ήδη στο ξεκίνημα μίας νέας τουριστικής περιόδου για την κρουαζιέρα. Ήδη καθημερινά προσεγγίζουν πλέον μεγάλα κρουαζιερόπλοια το λιμάνι. Το 2013 θα είναι παρά τα προβλήματα κρίσης μία εξαιρετική χρονιά.

Με την Πολιτιστική Ακτή Πειραιά επιχειρείται η μεγαλύτερη αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος, που ενισχύει κοινωνικά την Πόλη και το Λιμάνι, που διασυνδέει επιχειρηματικά τη Ναυτιλία, τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό και αναδεικνύει εκ νέου το ρόλο του λιμανιού του Πειραιά ως διαχρονικό ιστορικό πόλο της Μεσογείου».
 http://www.touristorama.com/


Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ