31 Μαΐ 2013

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Πιλοτικό αθλητικό πρόγραμμα εφαρμόζει αυτήν την περίοδο ο Δήμος μας σε Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας, με στόχο την παροχή κινητικών εμπειριών, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, τη βελτίωση της
αυτοπεποίθησης, καθώς και την ανάπτυξη κοινωνικών χαρακτηριστικών των νηπίων ηλικίας 3, 4 & 5 χρονών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Πολιτικών Ισότητας Φύλων του Δήμου στους χώρους και στο ωράριο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, σε συνεργασία πάντα με τις αντίστοιχες Διευθύντριες και εκπαιδεύτριες.

Εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου μας -γυμνάστριες με πολυετή εμπειρία τόσο στη φυσική αγωγή όσο και στην παιδαγωγική- επισκέπτονται καθημερινά τους Παιδικούς Σταθμούς και προσαρμόζουν τα προγράμματα για να συνάδουν με τις ανάγκες του κάθε παιδιού. Με γνώμονα να δοθεί η δυνατότητα στο νήπιο να γνωρίσει το σώμα του μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων (π.χ. κυλίσματα, τρέξιμο, βάδισμα, άλματα, αναπηδήσεις, εμπόδια, ασκήσεις με μπάλα, με στεφάνια, με σχοινάκια και κορδέλες, κ.λπ.) οι γυμνάστριες έρχονται σε επαφή με τα παιδιά, βοηθώντας τα να αναπτυχθούν κινητικά, συναισθηματικά και κατ' επέκταση κοινωνικά.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Λουκάς Τζανής, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τους Παιδικούς Σταθμούς, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να είναι στις προτεραιότητες του Δήμου. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Στη δύσκολη εποχή όπου βιώνουμε όλοι μας και όταν στους περισσότερους Δήμους κλείνουν οι περισσότεροι Παιδικοί Σταθμοί, ο Δήμος μας -μέσα απ' αυτές τις δράσεις- προσπαθεί να ενισχύσει τη δομή των Σταθμών, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στις οικογένειες και στον εργαζόμενο Κερατσινιώτη και Δραπετσωνίτη γονέα».
 Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6938119864
Αντιδήμαρχος Γραφείου Τύπου κ. Νίκος Οικονομάκης

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ











Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΓΗΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΗΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΥΡΟΥΝ ΝΑ ΑΘΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ